Lumen sijaan katsomoa uhkaa nyt tuuli

0
Someron Voima ehti pitää palkitsemistilaisuuden joulukuussa, ennen kuin katsomo laitettiin käyttökieltoon.

Urheilukentän katsomo on ollut poissa käytössä joulukuusta asti, jolloin tekninen lautakunta asetti sen käyttökieltoon.

Perusteena oli, että jokioislaisen konsulttitoimisto Raksantti Oy:n mukaan rakennuksen katto kestäisi vain 20 sentin lumikuorman, sillä sen rakenteissa oli havaittu heikkouksia.

Vesikattorakenteelle on teetetty tuentasuunnitelmia. Korjauksia ei ole käynnistetty, sillä katsomon tulevaisuudesta ei ole tietoa kesken olevan suojelukäsittelyn vuoksi.

Käyttökielto ei silti estä urheilukentän käyttöä. Tilahallinto on saanut runsaasti yhteydenottoja, että katsomorakennus voitaisiin saada käyttöön edes osittain. Pohjakerroksen huoltotilojen tarve on ilmeinen.

On todettu, että tällä hetkellä tuulikuorma tulee asettaa erityshuomioon. Raksantin raportissa rakennuksen käyttö tulee aina käyttäjän harkittavaksi. Täysi käyttöaste vastaa tuulen nopeutta maksimissaan 16 m/s.

Riitta Lehtinen (sd.) esitti Anne Teräväisen (kok.) kannattamana, että asia palautetaan valmisteluun. Turvallisuusvastuuta ei voida siirtää tapahtuman järjestäjälle, eli urheiluseuralle.

Äänestys meni tasan 4–4, joten puheenjohtajan Juha Salon (kesk.) ääni ratkaisi. Myös Harri Känkänen (ps.), Outi Laine (kesk.) ja Mikko Älli (kesk.) kannattivat pohjaesitystä.

Valmistelun kannalla olivat Lehtisen ja Teräväisen lisäksi Heikki Lehtinen (vas.) ja Henri Seppälä (kok.).

Juha Salo totesi, että päätös edellyttää korjaustoimien rahoituksen täydentämistä sekä tarkennusta vastuista, kuten tuulen nopeuden seurannasta.

Salo esitti tehtäväksi katsomolle 7 000 eurolla korjauksia. Sen jälkeen katsottaisiin, tarvitseeko katsomo edelleen käytön rajoitteita. Toimiala, joka urheilukentän ja rakennuksen luovuttaa tapahtumiin, huolehtii käyttöön liittyvistä turvallisuusvastuista ja velvoitteista.

Äänestyksessä Salon esitystä kannattivat kaikki.

– Päätettiin niin, että saamamme korjausraportin mukaan katsomon korjaukseen varattiin käytettäväksi 7 000 euroa. Sen jälkeen raportin tehnyt rakennesuunnittelija kutsutaan paikalle. Sitten katsotaan, ovatko toimenpiteet olleet riittäviä ja voidaanko katsomo ottaa millä tavalla käyttöön, tekninen johtaja Marko Mäkinen tiivistää.