Luontaistuote / AdaMaria vaihtoi omistajaa

0
Osat vaihtuivat Pirkko Hurmerinnan ja Anni Sirron kesken: työntekijästä tuli työnantaja.

Yhdistelmäliike Someron Luontaistuote / AdaMaria vaihtoi omistajaa.

Someron Luontaistuote on perustettu vuonna 1982. Pirkko Hurmerinnan omistukseen liike siirtyi vuoden 2001 alusta, joten hänen omistuksessaan liike oli 20 vuotta.

Vuonna 2003 liike muutti osuuspankin talosta nykyisiin tiloihin. Tuotevalikoima laajeni Marimekon tuotteilla. Myymälätilaa laajennettiin 2006 ja samalla lisääntyi vaatevalikoima. Tällöin otettiin käyttöön nimi AdaMaria.

Uusi kauppias Anni Sirro on toiminut aiemminkin yrittäjänä Ravintotaika-yrityksessään, joka myös jatkaa edelleen toimintaansa.

– Eli teen ravintovalmennuksia kuten ennenkin, Anni Sirro toteaa.

Adamariakin liiketoiminta on Sirrolle ennestään tuttua, sillä hän on ollut Hurmerinnalla töissä neljä vuotta.

– Adamaria on ollut työpaikkana aina mieleinen. Asiakkaat ovat tulleet kivasti tutuiksi ja päivittäiset kohtaamiset olleet antoisia.

Kyseessä on vanhan ajan ”kisällityyppinen” työnkuvan vaihto, jossa oppityttö on mennyt mestarilleen töihin.

– Pitkän harkinnan jälkeen näin tässä kävi. Vaikka korona teki oloni epävarmaksi, samalla se vahvisti päätöstäni. Somerolta löytyy tarvetta paikalliselle kivijalkamyymälälle, Sirro sanoo.

Liikkeessä tullaan tekemään maltillisia uudistuksia.

– Asiakaspalautteilla ja ehdotuksilla olisikin nyt liikkeen kehittämiselle ja tuotevalikoimalle suuri merkitys, Sirro vinkkaa.

– Pirkko on tehnyt upeaa työtä Adamarian kehittämisessä, eli tästä on hyvä jatkaa. Toivon, että osaan viedä tätä yhtä hyvin eteenpäin.

Hurmerinta kertoo olleensa eläkkeellä jo jonkin aikaa, mutta ei edelleenkään luovu kokonaan työelämästä.

– Jatkan työntekijänä. Osat ja roolit minun ja Annin kanssa vaihtuivat. Tarkoitus on olla tässä ehkä kahtena–kolmena päivänä viikossa.

Siitä, mitä tulee vähenevän työajan tilalle, hän ei osaa vielä sanoa.

– Lapsenlapsetkin asuvat sen verran kaukana, Raumalla ja Lempäälässä, että heidän kanssaan ei pysty olemaan ihan niin paljon kuin haluaisi, vaikka olisi vapaatakin.

– Liikuntaa varmaan lisään ja mitä kivaa sitten keksinkin.​

Suomen Yrityskaupat/ Jussi Jokiniemi oli mukana kaupan mahdollistajana.