Lusikka vaan kauniiseen käteen

0

Aloitin golfin peluun viime vuonna heinäkuussa. Loimijoki Golfin järjestämä päivän kurssi riitti, että pääsi hieman oppia saaneena treenaamaan lyöntejä rangelle ja suorittamaan Green cardin.

Jippii! Pelaaminen oli hauskaa, mutta edistyminen hidasta. Tiesimme, että sama on muillakin. Golf on peli, joka vaatii alussa ”ylimääräistä sinnikkyyttä”.

Kauden viimeinen peli oli 20.12. Caddiemasterilla oli hauskaa kertoessani vaimon antaneen minulle ”vapautuksen joulusiivoamisista”.

Joulukuussa suuntasimme Vantaalle halliin, jossa PGA Mikko Korkalalainen antoi kahden tunnin opetussession. PGA tarkoittaa, että opettaja on ammattilainen. Tämäkin ope on viettänyt normaalisti kesät Suomessa ja talvet Espanjan aurinkorannikolla, opettaen golfia päivät pääksytysten.

Lamppu Syttyi! Miksei päähän ollut aikaisemmin pälkähtänyt sanonta: ”Ei oppi ojaan kaada”. Lopulta tuli otettua se lusikka (maila) kauniiseen käteen.

Talven ajan harjoittelimme lyöntejä Somerolla Elixin hallissa. Mikä hieno mahdollisuus kaupungilta!

Aloitimme kauden maaliskuussa. Kun muutama kierros kentällä oli takana, kannatti taas huomata opetuksen tarpeellisuus.

Viime viikolla oli pidemmän kurssin ensimmäinen kerta Salossa. Se tuntui vaaralliselta Suomen entisessä koronapääkaupungissa, mistä on vain vähän aikaa.

Mutta ulkoilmassa, järkeä käyttäen, isoilla turvaväleillä ja desinfiointiaineiden avulla mieli rauhoittuu. Onhan tämän nyt pakko olla turvallista. Mikäs sitten, ellei tämä.

Opettajana on Salo Golfin pro Ebi Kettunen. Aloitimme alkeista, joka on käsien ote mailan gripistä. Ebi jossain vaiheessa muistutti, että golf jos mikä on ”pilalle analysoitu peli”. Kaikkiin osa-alueisiin löytyy tutkitut ohjeet. Helpottavaa kuulla!

Reilun tunnin aikana lyönnit alkoivat lentää suoraan ja pitkälle. Mitä vielä ehtii oppia näissä sessioissa kesän aikana? Tuskin maltan odottaa.

Kerroin tavoitteestani saada tasoitus tänä kesänä edes alle 50:n. Kerroin minulta golfkellon ostaneesta kaverista, joka myös oli aloittanut golfin viime kesänä.

Hän kertoi tasoituksensa olevan 24. Siinä vaiheessa minua kohtasi ”pieni masentuminen”. Mies oli muutama kymmenen kiloa yli sadan kilon ja muutama kymmenen senttiä alle minun pituuteni. Tuoko!

Ebi lohdutti tarinan kuultuaan lakoniseen sävyyn. ”Noh, golfissa tuloksen pystyy tekemään kotisohvalla istuen.”

Se tuntuu inhottavan röyhkeältä. Toisaalta – eipä kaverin pöksyissä ole helppo olla kentällä, kun muut huomaavat, mikä on hänen todellinen osaamistasonsa.

Johtopäätös. Pitää pelata itsekseen, eikä kerskuakseen tuloksista.

Kotimatkalla soitin autossa lujaa Metallican biisiä Nothing Else Matters.  Niin – voihan sen noinkin ajatella. Jokaisella on harrastuksensa, josta kuuluukin tykätä.

Sauli Kaipainen
– toimittaja
#muntapapelata