Matikkakokeen parhaat palkittiin

0
Matikkakisan palkinnot jakoi Marja Salminen Someron Säästöpankista, ja ne saivat Fredrika Laurila, Emmi Luoto, Jaakko Simola, Anni Jaatinen ja Mikael Mako. Palkittujen joukosta oli poissa Kaisla Kortelahti.

Tiistaina Kiiruun koulussa oli perinteinen matematiikan valtakunnallisen kokeen palkinnonjako.

Keväällä on aina vuorossa matematiikan koe ja syksyllä järjestetään kilpailu.

– Kilpailu on vapaaehtoinen ja siellä kysymykset ovat vähän erilaisia. Tämä on valtakunnallinen, koko Suomessa järjestettävä koe yseillä. Tähän on pakko osallistua, mutta kilpailu on vapaaehtoinen, lähinnä ysi- ja kasiluokkalaisille, matematiikan opettaja Virpi Kangas-Oksanen selvittää.

Jos on harrastuneisuutta, voi osallistua kilpailuun.

– Siellä on vähän enemmän knoppi- ja ongelmanratkaisutehtäviä. Se ei ole sitä normaalia rutiinitehtävää, Kangas–Oksanen jatkaa.

Keskimäärin palkittavia on kokeen jälkeen viidestä seitsemään, riippuen minkälaisia tulokset ovat olleet.

Tällä kertaa muista erottautui viiden kärki. Kommentti Fredrika Laurilalta on, että erottautuminen tuntuu ”ihan huikeelta”.

Koetta ei arvioitu helpoksi. Asteikolla yhdestä kymmeneen tuli ilmi hajontaa 7–9:ään. Vielä siis olisivat voineet kysymysten tekijät kiristääkin vaikeusastetta, mutta tekemistä tehtävissä oli.

– Kovin hyvä ei keskiarvo ollut meillä arvosanoissa. Mahtoiko olla seiskaakaan, sillä en tiedä kaikkien ryhmien tasatulosta. Huiput puuttuivat. Anni Jaatinen oli ainoa, jolla oli kiitettävä, Kiiruun koulun toinen matematiikan opettaja Ulla Virkki katsoo sijoituksia.

Palkintojenjakoa sponsoroi Someron Säästöpankki. Someron pankit vuorottelevat tehtävässä. Palkinnot ojensi sijoituspäällikkö Marja Salminen.

Ensimmäisenä palkinnon kärkijoukosta sai kokeen kuudenneksi paras Fredrika Laurila. Hänen edelleen sijoittuivat Emmi Luoto, Jaakko Simola, poissaolevana palkittu Kaisla Kortelahti, Mikael Mako ja viimeisenä parhaaksi yltänyt Anni Jaatinen.