Mico Lampinen palasi heittorinkiin uusin ennätyksin

0
Max Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa edustavat Lampisen veljekset aloittivat kesän kisakautensa Kaustisilla.
M17-sarjaan kuuluva Max Lampinen heitti omaa sarjaansa ylemmässä M19-sarjassa moukaria ehjän ja tasaisen sarjan parhaallaan 68,13 voittaen sillä kilpailun lähes kymmenellä metrillä. Samaista kuuden kilon välinettä hän heitti viime syksynä jo 71,42.
Tähtäimessä olivat pitkään 17-sarjan EM-kisat, mutta ne on peruttu korona-epidemian vuoksi. Nyt toiveet on siirretty M19-sarjan arvokisoihin, joita on kansainvälisissä kisakalentereissa ainakin vielä kahdet. EM-kisat Tallinnassa ovat heinäkuun puolivälissä ja MM-kilpailut Kenian Nairobissa noin kuukautta myöhemmin. EM-kisoihin tulosraja on 69,50 ja MM-kisoihin 70,04, jotka Lampinen siis ylitti jo vuosi sitten. Ne on kuitenkin tehtävä tänä vuonna, mutta kovakuntoiselle Lampiselle eivät muodostane estettä.
– Molemmat kisat ovat tavoitteenamme. Katsotaan sitten valitseeko liitto, kun Max on sarjaan ”alaikäinen”. Poikkeuksia on toki tehty aiemminkin, kertoi valmentajaisä Tero Lampinen.
Oikean ikäisiä edustajia Suomella ei liene juuri tarjolla olla, kun paraskin heistä oli vuosi sitten yli kahdeksan metriä Max Lampisen takana.

Mico Lampinen palasi uusin ennätyksin

P15-sarjassa kilpaileva kaksi vuotta nuorempi veli Mico Lampinen palasi viime kesän loukkaantumisen jälkeen kilpailuihin voittoisasti uusin ennätystuloksin. Edellisistä kilpailuista oli kulunut yli 10 kuukautta.
Mico Lampinen voitti sunnuntaina Kaustisilla sekä kiekko- että moukarikisan. Kiekossa entinen ennätys parani 21 sentillä lukemiin 60,70 ja moukarissa parannusta tuli peräti lähes neljä metriä pisimmän heiton kantaessa 66,09. Sarjassa heitetään kilon kiekkoa ja neljän kilon moukaria.