Muutakin tarvitaan kuin päivähoitomaksujen poistot

0

Somerosta ei tehdä houkuttelevampaa kuntaa lapsiperheille pelkillä varhaiskasvatuksen maksujen poistolla. Siihen vaaditaan paljon enemmän.
Asuntojen hinnat ja vuokrat ovat Somerolla aivan liian suuria ottaen huomioon, että kyseessä on väestöpohjaltaan vajaan 10 000 asukkaan kunta. Kunnissa joissa ei peritä varhaiskasvatuksesta maksua on asuntojen hinnat ja vuokratkin tuntuvasti halvempia.
Vaikka Somerolla on suhteellisen hyvät harrastusmahdollisuudet, joita kunta on tukenut eikä peri tilavuokria, jotta mahdollisimman monella olisi tulotasosta riippumatta mahdollisuus harrastaa, ei poista sitä faktaa, että osa tiloista, kuten osa kouluista, kaupungintalo, kirjasto, monitoimihalli ja niin edelleen ovat jo aikansa eläneitä ja uusia investointeja kaivataan kipeästi.
Houkuttelevuutta eivät lisää rakennukset, joita ei ole hoidettu asianmukaisesti, esimerkiksi peruskorjaamalla säännöllisesti. Räjähtelevät vesi- ja lämpöputket, vuotavat rakennukset, sisäilmaongelmat; niissäkö piilee houkuttelevuus?
Kaikkeen tarvitaan toki rahaa, mutta ilman investointeja on turhaa etsiä tulevia veronmaksajia.

Investoida ja korjatakin pitää