Nieminen etsii seuraa

0
Otto Niemistä kiehtoisi myös lähtö ulkomaille.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolainen ammattilaisjääkiekkoilija, 25-vuotias laitahyökkääjä Otto Nieminen, odottelee parhaillaan seurojen sopimustarjouksia löytääkseen itselleen uuden peliympäristön kaudelle 2021–22.
Jo seitsemän kautta miesten SM-liigassa pelannut Someron Pallon Junioreiden kasvatti edusti viimeiset kaksi vuotta lahtelaisseura Pelicansia. Nyt Lahti on jäänyt Niemisen osalta taakse ja edessä on seuranvaihto.
– Jonkin verran kiinnostusta on osoitettu eri sarjoista, sekä kotimaasta että ulkomailta, mutta varsinaisiin sopimusehdotuksiin en ole vielä päässyt käsiksi.
– Tällä hetkellä en voi muuta kuin odotella ja keskittyä harjoitteluun. Olen mukana noin kymmenen pelaajan porukassa, joka vetää yhteisharjoittelua Turussa, Nieminen kertoo.
Tilanne ei ole somerolaishyökkääjälle aivan outo, sillä vuosi sitten hän joutui pitkään harjoittelemaan omatoimisesti, kun Pelicans oli lomauttanut osan sopimuspelaajistaan.
– Luotan siihen, että uusi pelipaikka löytyy syksyyn mennessä. Olen avoin kaikille mahdollisuuksille ja esimerkiksi ulkomailla pelaaminen voisi monen liigakauden jälkeen olla ihan hyväkin vaihtoehto, pääosan kesästään puolisonsa kotipaikkakunnalla Liedossa viettävä Nieminen sanoo.
Niemisellä on seitsemältä pelikaudelta takanaan yhteensä 212 liigan runkosarjaottelua Turun Palloseuran ja Pelicansin riveissä. Maaleja hän on noissa peleissä viimeistellyt 29 ja syöttöpisteitä on kertynyt 22. Pudotuspelejä tilillä on samojen seurojen edustajana 23 ja niistä koossa tehopisteet 4+4=8.