Ostoksilla olleella todettiin koronatartunta

0

Someron Tokmannissa on perjantaina 14.5. kello 16.30–16.50 välisenä aikana sekä K-Supermarket Härkätiessä 14.5. kello 17.00–17.20 välisenä aikana oleskellut henkilö, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.
Samaan aikaan paikalla olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.
Someron kaupunki korostaa, että tilat, joissa mahdollisia altistumisia tapahtuu, ovat turvallisia, jos niissä noudetaan yleisiä koronasuosituksia.
Somerolaisilla ei ole todettu uusia tartuntoja huhtikuun puolivälin jälkeen.

Koronatilanne Varsinais-Suomessa on hieman rauhoittunut. Silti ilmaantuvuus on vielä lähellä sataa ja siten olemme edelleen tiukasti leviämisvaiheessa. Ilmaantuvuus on laskussa ja kaikilla mittareilla arvioituna tilanne on alueellamme rauhoittumassa. Vapun juhlinta ei näytä merkittävästi lisänneen tartuntoja.
Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti viime tiistaina, että lapset ja nuoret, jotka ovat syntyneet vuonna 2001 tai myöhemmin, voivat nyt harrastaa sisätiloissa myös lähikontakteja sisältäviä lajeja. Tavoite on, että lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta päästään aloittamaan 25.5., jos epidemiatilanne pysyy rauhallisena.
Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 94,9. Viime perjantaina 14.5. ilmaantuvuus oli 101,3. Positiivisten testien osuus on nyt 3,0 prosenttia, kun se viime viikolla oli 3,2 prosenttia.
Yleisötilaisuuksien maksimiraja nousi viime viikolla kymmeneen henkilöön. Tämä AVI:n päätös on voimassa 31.5. asti. Jotta tästä päästäisiin edelleen ylöspäin tulisi siirtyä takaisin kiihtymisvaiheeseen. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä ajatellen kesäkuun alun valmistujaisia sekä koulujen päättymisen juhlallisuuksia.
Koronakoordinaatioryhmä päätti jo viime viikolla suositella porrastettua juhlakäytäntöä ylioppilasjuhliin ja muihin valmistujaisjuhliin niin, että vain osa vieraista on paikalla samaan aikaan. Päästääksemme kiihtymisvaiheeseen, ilmaantuvuuden täytyy olla välillä 25–50 kahden viikon ajan.