Pelit käyntiin tällä viikolla?

0
Henri Hakamäki

Teksti Juha Laakso

Someron Voima on lähdössä jalkapallon pelikauteen 2021 yhdeksän joukkueen voimin.
– Tämä on mielestäni erittäin hyvä määrä tämän kokoiselle seuralle ja paikkakunnalle, Voiman jalkapallojaoston puheenjohtaja Henri Hakamäki sanoo.
Itse pelitoiminnan osalta tilanne ei näytä läheskään yhtä valoisalta, kiitos edelleen voimassa olevien koronarajoitusten.
– On tämä vaikeaa aikaa. Mitään ei voi suunnitella kovin pitkälle ja tilanne saattaa hetkessä muuttua. Epätietoisuudessa mennään, Hakamäki harmittelee.
Aikuisten sarjojen osalta on kuitenkin jo nyt selvää, että Länsi-Suomen alueella kauden alkaminen siirtyy kesäkuun puolelle. Voiman miesten joukkue odottelee tietoja alueen Kutosen ja tarkemmin sen A1-lohkon käynnistymisestä.
Voiman naiset ovat puolestaan odotelleet intoa täynnä ensimmäistä kauttaan täyden kentän – ja täyden kentällisen – pelitoiminnassa. Aiemmilla kausilla harrastetason 8 vastaan 8 -sarjaa pelannut joukkue on alkavalla kaudella mukana Länsi-Suomen alueen Nelosessa, sen A-lohkossa.

Juniorit kentille viikonloppuna

Voiman seitsemästä sarjatoimintaan osallistuvasta juniorijoukkueesta osa päässee aloittelemaan pelikauttaan jo tämän viikon lopulla.
Ellei toimintarajoitusten osalta tapahdu mullistavaa käännettä, 10–11-vuotiaiden tyttöjen joukkue avaa kautensa tulevana perjantaina alueellisen Ykkösen kotiturnauksella pallokentän tekonurmella.
Myös 13-vuotiaiden tyttöjen on määrä aloittaa Kolmosen kautensa kotiottelulla, joka on merkitty lauantain otteluohjelmaan. Samana päivänä P13-ikäluokan pojat ovat puolestaan käynnistelemässä Kolmosen kauttaan Turussa.
Ensi viikolla sarjapelien makuun päässevät SoVon P9- (Kakkonen), P11- (Kakkonen) ja P15- (Kolmonen) ikäluokkien joukkueet. Viides sarjatoimintaan osallistuva poikien joukkue on aloittamassa Kakkosen pelinsä runsaan kahden viikon kuluttua.

Taustavoimien panos on korvaamatonta

Juniorijoukkueiden jatkuvuuden kannalta on jaoston puheenjohtajan mielestä ensiarvoisen tärkeää, että toimintaan saadaan myös uusia vetäjiä.
– Tänä vuonna olemme saaneet uusia valmentajia, joukkueenjohtajia sekä muita taustahenkilöitä mukaan toimintaan. Heidän panoksensa on korvaamatonta ja ilman tätä uusien, kuten myös vanhojen tekijöiden vapaaehtoistyötä seuran toiminta ei olisi mahdollista.
– Lisäksi työllistämme muutamia seuran omia junioreita kesän ajaksi apuvalmentajina, pelinohjaajina, kioskiapulaisina ja niin edelleen, Hakamäki kertoo.

Eerikkilän reissut jäivät vähiin

Tulevaan jalkapallokauteen valmistautumisen Voiman jalkapalloilijat aloittivat varaamalla seuran yhteisiä vuoroja Eerikkilän jalkapallohallista.
– Helmikuussa ehdittiin käymään pari kertaa Eerikkilän isossa hallissa harjoittelemassa junioreiden kanssa, mutta sitten uudet koronarajoitukset laittoivat toiminnan tauolle. Seuraavaksi päästiinkin sitten pääsiäisen jälkeen Someron omalle tekonurmelle treenaamaan, Hakamäki kertoo.
Ensin harjoittelunsa aloittivat nuorimmat pelaajat ja rajoitusten lievennyttyä myös vanhemmat juniorit ja viimeisinä aikuisten joukkueet ovat saaneet treenitoimintansa käyntiin.

Nappulaliigasta Futiskerho

Voiman muusta jalkapallotoiminnasta Hakamäki kertoo, että perinteisen Nappulaliigan korvaa tänä vuonna SSO Futiskerho. Kerhon ryhmät kokoontuvat urheilukentällä kymmenenä maanantai-iltana kesän aikana toukokuun 24. päivästä lähtien.
– Futiskerhossa pääasia on jalkapallon pelaaminen kuten Nappulaliigassakin, mutta valmiita joukkueita ja sarjaohjelmaa ei ole, vaan joukkueet jaetaan joka kerta erikseen.
– Aivan uutta on 3–4 -vuotiaiden ryhmä, jossa lapsella on oma aikuinen mukana kentällä. Myös 9–12-vuotiaiden lasten ja 13–16-vuotiaiden nuorten omat peliporukat laitetaan pystyyn, jos innokkaita tulijoita riittää, Hakamäki lupaa ja muistuttaa vielä tämän kaltaisen kerhotoiminnan keskeisestä periaatteesta.
– Futiskerho tarjoaa matalan kynnyksen liikuntaa ja sinne ovat kaikki lapset ja nuoret tervetulleita kokemaan peli-iloa jalkapallon parissa.

Suviheinäturnaus tutulla paikallaan?

Somerolaisen jalkapallokesän perinteikäs kohokohta, Suviheinäturnaus, Voiman on tarkoitus järjestää heinäkuun 9.–10. päivinä Someron urheilukentällä. Viime vuonna kyseinen tapahtuma oli kokoontumisrajoitusten vuoksi siirrettävä poikkeuksellisesti syyskuulle.
– Epävarmuus leimaa yhä kesän isoimpia tapahtumia ja tämän takia turnaukselle on suunniteltu varapäiviksi 20.–21. elokuuta. Ensisijainen tavoite on kuitenkin järjestää turnaus heinäkuussa, jos se vain on mahdollista ja turvallista, Hakamäki painottaa.
Niin ikään jo kohtalaisen pitkät perinteet omaavan ”Hippo jalkapallokoulun” Voima järjestää tekonurmella 19.–21. heinäkuuta.
– Siellä harjoitellaan jalkapallon perustaitoja leikkien ohella ja totta kai myös pelataan. Tästä, kuten muustakin toiminnastamme on saatavissa tarkempia tietoja seuran kotisivuilta, puheenjohtaja vinkkaa.