Puu, josta pidän

0
Marja-Leena Kajander.

– Mänty on komea. Sen runko on mielenkiintoinen, rosoinen ja vahva. Aurinko paistaa kauniisti männyn oksiston läpi. Se päästää valonsäteet, mutta tuo silti varjoa ja suojaa kuumuudelta, kun oksat ovat korkealla. Puita on ihana katsella. Niiden ääressä rauhoittuu, pohtii Marja-Leena Kajander.

Kyösti Saarenheimo.

– Tammi on komea puu. Sitä kelpaa katsella. Puutavarana se on kivan tuoksuinen. Se on kestävä rakennusmateriaali, käytetty laivanrakennuksessakin, toteaa Kyösti Saarenheimo.

Anne Wasström.

– Kukkiva kirsikkapuu. Pidän kaikista puista, joissa on kunnon kukinta. Niitä on kaunis katsella ja ihailla. Omenapuut ovat pian kukassa, tuoksu on hyvä, sanoo Anne Wasström.

Vilho Kajander.

Vilho Kajander pitää eniten koivusta.

– Se on kaunis. Runko vaalea ja keväällä kirkkaanvihreät lehdet. Siitä voi tehdä kaikenlaista. Niin, ja siksikin valitsen koivun, sillä pidän vihtomisesta, hymyilee saunomisesta nauttiva 11-vuotias Vilho Kajander.