SM-talvimoukarin tuloksiin ei muutosta

0
Johanna Witka (kuva Meri Vilen)

Teksti Aulis Tiensuu

Suomen Urheiluliiton kilpailuvaliokunta käsitteli kokouksessaan naisten kilpailussa tehtyä sääntöjenvastaista ratkaisua, jossa ilman tulosta kolmen kierroksen jälkeen ollut heittäjä sai heittää kaikki kuusi heittoa ja nousi sen ansiosta pronssille. Sääntöjen mukaan näin ei olisi voinut menetellä. Mikäli sääntöjä olisi noudatettu, olisi pronssille noussut julkaistuissa tuloksissa neljäntenä ollut Someron Esan Johanna Witka.
Kilpailuvaliokunta ei ollut yksimielinen, mutta enemmistö päätti, että kilpailun tuloksia ei muuteta enää jälkikäteen. Kilpailuvaliokunta antoi kuitenkin kilpailujärjestäjille huomautuksen väärästä menettelystä sekä vaatimuksen siitä, että jatkossa SM-kisasääntöjä on kaikilta osin noudatettava. Myös kilpailun ylituomarin vastuuta korostetaan jatkossa niin, että virheellisiä ratkaisuja ei pääse tapahtumaan.