Somerolaisillemotocrossin liigapisteitä

0
Mikke Lindström

Cross Countryn perinteinen Panssari CC SM sai 24.4. isojen järjestelyjen kautta luvan, vaikka korona-aika toi haasteensa. Järjestäjän haasteiden lisäksi haasteita saivat kuskit, kun sateet marinoivat kisareittiä huolella.

Max Lindström lähti haastamaan itseään ja kestävyyttä, vaativan kilpailun nuorten luokkaan. Haastava reitti otti omansa, mutta maalissa sijalla 11 oli hyvä hymyillä.

Niko Puotsaari ajoi U20-luokassa komean nelossijan ja oli suoritukseensa tyytyväinen.

– Kaikki meni ihan jees, mutta kaasu hirtti muutaman kerran, Puotsaari kommentoi kisaansa.

Motocrossin liigakausi käyntiin Honkajoella


MX65-luokassa toista kauttaan ajava Mikke Lindström on syönyt oikeat puurot ja vellit talven aikana ja nostanut vauhtiaan.

Aika-ajojen oman ryhmän kahdeksas sija oikeutti heittämällä A-finaaliin. Ensimmäisen erän startti oli hyvä, josta pääsi 10 sakkiin. Erän aikana sijoitukset kärsivät vähän ja viimeiselle kierrokselle mentiin 14. sijalla. Pieni kaatuminen pudotti lipulle tultaessa Mikke Lindströmin sijalle 18.

Toisen erän lähtökatastrofin synnytti juuttuminen lähtöpuomiin. Liikkeelle lähdettiin joukon hänniltä, josta nousua 39 kuskin takaa kertyi sijalle 24. Yhteistulos 23. ja plakkariin tippuivat ensimmäiset kolme liigapistettä.

MX85-luokassa Max Lindström epäonnistui aika-ajossa ja lähti C-finaaliin. Ensimmäisessä erässä sattui velipojan tapaan juuttuminen puomiin, ja viimeisenä liikkeelle. Kovalla työllä sijalle 2. Toisessa erässä onnistunut lähtö toi ykkössijan ja C-finaalin kokonaistuloksessa sijoitus oli 1.

MX50-luokassa ajavan Eeli Kuisman alkukauden loukkaantumisen tuoma säären murtuma pitää kuskin sivussa ajoista näillä näkymin ainakin vielä Kuopion 29.5. ajettavan liigakisaan asti.