SoVo Futsalilla tulokaspelaajat ilonaiheina

0
Ei hillitöntä riemua, mutta ei pahaa pettymystäkään. Näinkin voi kuvailla tunnelmia SoVo Futsalin miehistössä kauden 2020-21 päätteeksi.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Kuluvan kausi oli sarjasijoituksensa (7.) osalta eräs Someron Voima Futsalin huonoimmista seuran kymmenvuotisessa Futsal-liigahistoriassa.
Tästä huolimatta kauden päätöstunnelmat olivat SoVon leirissä valoisammat kuin monen tuloksellisesti paremmin sujuneen sesongin jälkeen.
– Joukkue uusiutui viime kesänä niin paljon, että lähtöasetelmat kauteen olivat hyvin maltilliset. Nyt ei puhuttu mitalitavoitteesta, vaan pudotuspelipaikan saavuttaminen oli realistinen lähtökohta, SoVo Futsalin manageri, loppukaudella myös valmentajan roolissa nähty Jarkko Ihalainen muistuttaa.

Paras pelivire oikeaan aikaan

Hyvin ailahtelevien esitysten jälkeen somerolaisjoukkue saavutti pudotuspelipaikan, päätyen runkosarjan seitsemännelle sijalle.
– Ei SoVo jatkossakaan ole välttämättä sellainen joukkue, joka taistelee runkosarjan voitosta. Tärkeämpää on kehittää peliä kauden aikana sellaiseksi, että olemme parhaimmillamme juuri oikeaan aikaan, eli pudotuspeleissä.
– Tässä onnistuimme jo tänä keväänä ja se oli jatkoa ajatellen rohkaisevaa. Pelasimme erittäin hyvät puolivälieräottelut, eikä seuraavalle kierrokselle eteneminenkään jäänyt kovin kauaksi, Ihalainen kertaa tiukkaa vääntöä runkosarjan kakkosta, Tornion Palloveikkoja vastaan.
Yhtä lailla ”kuin rahaa pankkiin” sijoituksena manageri näkee kuluneella kaudella tapahtuneen nuorten ja liigatasolla ensiaskeleitaan tapailleiden pelaajien onnistuneen sisäänajon.
– Ajoimme liigaympyröihin sisään suuren määrän pelaajia ja harjoitusringissä uusia kasvoja oli mukana vielä enemmän. Ensi kaudella he kaikki ovat jo huomattavasti valmiimpia isoon pelivastuuseen liigatasolla, Ihalainen ennakoi.

Debytanteista paljon iloa

Sarjaporrasta alempaa SoVo löysi kolme suhteellisen hyvillä valmiuksilla pääsarjaan harpannutta pelaajaa: Maalivahti Nevzat Mustafa sekä Pyry-Ville ja Antti Korhonen nousivat heti debyyttikaudellaan suureen rooliin SoVon pelaavassa kokoonpanossa.
Seuran omista ja vielä runsaslukuisemmin lähialueiden juniorilahjakkuuksista seuloutui esiin muutama todellinen ”helmi”, joilla on ilmeistä potentiaalia kehittyä kovan luokan liiga- ja jopa maajoukkuepelaajiksi.
Salolainen Vilho Ståhlström sai jo pelikokemusta paristakymmenestä miesten liigapelistä ja myös somerolainen Elmeri Andersson , loimaalainen Joel Salonen , karkkilalainen Kasperi Laine sekä salolainen Samuli Laine lukeutuivat pudotuspelivaihetta myöten SoVon kokoonpanoon.
Rutinoitua kärkiosaamista joukkueessa edustivat hyökkäyspään tehomiehet Arber Istrefi ja vain osan kaudesta mukana ollut Gezim Voca sekä puolustuspelin erikoismiehet Valmir ja Valdrin Seferi.
Monivuotinen luottopelaaja Mergim Bushi kärsi kauden aikana sekä sairasteluista että loukkaantumisista ja hänen panoksensa jäi totuttua vaatimattomammaksi.

”Hyvä pohja on nyt rakennettu”

Ihalainen on sekä valmentajan että pelaajasopimuksia rustaavan managerin roolissa toiveikas, että koko tämä kokenut kaarti saataisiin jatkossakin valjastettua somerolaisjoukkueen palvelukseen.
– Neuvottelut jatkosopimuksista ovat jo aika pitkällä. Toiveissa myös on, että muutamat viime vuosina jalkapalloiluun keskittyneistä runkopelaajistamme ottaisivat taas futsalin päälajikseen ja olisivat käytettävissämme muulloinkin kuin jalkapallon pelikauden ulkopuolella.
Kauden 2021-22 joukkueelle Ihalainen on kevään aikana rakentanut jo hyvän pohjan. Koossa on seitsemän pelaajasopimusta ja lähimmän kuukauden aikana manageri toivoo päästävän jo hyvin lähelle täyttä kokoonpanoa.
– Hyvä pohja on nyt rakennettu ja SoVo lähtee ensi kauteen entistä vahvempana! Ihalainen toteaa.

SoVo Futsalin sopimuspelaajat kaudelle 2021–22:
Maalivahdit: Nevzat Mustafa, Niko Rikkilä ja Joel Salonen.
Kenttäpelaajat: Elmeri Andersson, Antti Korhonen, Pyry-Ville Korhonen ja Vilho Ståhlström.

Sovon tTehosaldot kevään 2021 pudotuspeleissä:

Gezim Voca 3 ottelua (kentällä 3 ottelussa) tehopisteet 7+2=9 (+10/-12=-2 maalit pelaajan ollessa kentällä) (1 varoitus)
Arber Istrefi 3 (3) 2+1=3 (+8/-10=-2) (1)
Mergim Bushi 3 (3) 1+2=3 (+8/-8=0)
Vilho Ståhlström 3 (3) 0+1=1 (+1/-0=+1)
Valmir Seferi 3 (3) 0+1=1 (+8/-8=0) (3)
Pyry-Ville Korhonen 3 (3) 0+1=1 (+2/-3=-1) (2)
Samuli Laine 3 (3) 0+0=0 (+0/-0=0)
Elmeri Andersson 1 (1) 0+0=0 (+0/-0=0)
Valdrin Seferi 3 (3) 0+0=0 (+3/-6=-3)
Kasperi Laine 1 (0)
Eldar Mehinovic 1 (0)
Verneri Nummi 1 (0)
Maalivahdit: Nevzat Mustafa 3 (3) peliaika 116.19 min (+9/-12=-3) 4,0 päästettyä maalia/ottelu
Joel Salonen 2 (0)
Niko Rikkilä 1 (0)

Liigatulokkaat Varsinais-Suomesta

Miesten Futsal-Liigan pudotuspelit jatkuvat pitkälle toukokuuhun, mutta liigakarsinnat on jo saatu päätökseen. Ensi kaudella liigassa palataan perinteiseen kahdentoista joukkueen sarjaan.
Kuluva kausi pelattiin poikkeuksellisesti neljäntoista joukkueen voimin. Helsingin IFK FS:n liigavisiitti jäi yhden kauden mittaiseksi ja tamperelainen Peli-Pojat putosi seitsemän vuoden mittaisen pääsarjataipaleen jälkeen.
Tampereen seudun joukkueille kevät oli muutenkin synkkä, sillä liigakarsinnan kautta pääsarjapaikkansa menettivät myös Ilves FS ja Pirkkalan Jalkapalloklubi. Kahdeksan miesten Suomen mestaruutta voittanut Ilves FS on kaikkien aikojen menestyksekkäin suomalaisseura.
Turun Pallokerho palaa kuuden vuoden alasarjavaelluksen jälkeen takaisin Futsal-Liigaan, jonne uutena tulokkaana nousee toinen varsinaissuomalainen seura, Alastaron Urheilijat.
– Meidän kannaltamme nämä olivat ihan tervetulleita vaihdoksia. Pelimatkat ovat vähän lyhempiä kuin Tampereen seudulle ja saadaanhan kotiotteluihinkin varmasti aivan erilainen tunnelma, kun peleissä on vähän paikalliskamppailun makua. Voi myös olla, että tulokasjoukkueissa nähdään vanhoja sovolaisiakin, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen ounastelee.