Suomen moukariparhaimmisto torstaina Somerolla

0
Silja Kosonen ja Krista Tervo.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Puolitoista viikkoa sitten erinomaisin tuloksin Kankaanpäässä käynnistynyt kotimainen moukarinheittokiertue, Tour de Hammer, jatkuu Someron urheilukentällä ylihuomenna torstaina.
Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas räväytti kotikentällään kauden kotimaisen kärkituloksen 76,85 metriä ja tulee Someron kisaan selkeänä voittajasuosikkina. Viime kesänä Kangas heitti Someron kenttäennätykseksi huippuluokan tuloksen 77,82.
Kirittäjikseen Kangas saa ainakin tapahtuman järjestävän seuran, Someron Esan, Henri Liipolan, joka avasi Kankaanpäässä kautensa nelossijalla ja tuloksella 71,36 sekä Noormarkun Nopsaa edustavan Tuomas Seppäsen (Kankaanpäässä 2./75,02).

Kosonen janoaa revanssia Tervosta

Naisten kilpailussa kohtaavat viime kauden ja kuluneen kevään parhaat suomalaisheittäjät, Esan Silja Kosonen ja Karhulan Katajaisten Krista Tervo. Vuosi sitten vastaavassa kilpailussa Somerolla Tervo moukaroi naisten uudeksi Suomen ennätykseksi lukemat 72,12. Kyseinen tulos on edelleen Someron kenttäennätys.
Sittemmin Kosonen on napannut SE-tuloksen omiin nimiinsä, kun hän maaliskuussa Kaustisella täräytti 72,44 metrin mittaisen kaaren. Kankaanpäässä keskinäisen yhteenotto päättyi Tervon voittoon (71,81 – 69,82), joten esalainen janoaa taatusti revanssia torstaina kotikentällään.
Myös Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen on parhaimmillaan singonnut Someron ringistä yli 66 metrin pituisen moukarikaaren. Kankaanpäässä hän paransi henkilökohtaisen ennätyksensä lukemiin 68,65 ja saattaa omata mahdollisuuksia valtakunnan kärkikaksikon haastamiseen torstainakin.
Esan urheilijoista moukarikiertueen Someron osakilpailuun ovat ennalta ilmoittautuneet myös Jani Pihkanen, Max Lampinen ja Johanna Witka.