Suviheinäviikoilla staroja, teatteria, taidetta…

0
Somerolle saapuu esiintymään muun muassa CMX-yhtye, joka on eräs menestyneimmistä ja pitkäikäisimmistä suomalaisista rockyhtyeistä. Yhtyeen solisti on laulaja-basisti A. W. Yrjänä.

Someron Suviheinäviikkoja vietetään 2.–18. heinäkuuta.

Reilun kahden viikon aikana on Somerolla tapahtumia moneen makuun.
Kiiruun puistossa on tarjolla niin musiikkia, tanssia kuin kuvataidettakin. Aloitusperjantaina kapellimestari, pianisti Jari Puhakka vetää Laula kanssainyhteislaulumatineaa. Kesäkulkurit antavat tanssiesityksen ja pitävät työpajaa 6. 7. Jazzin ystävien iloksi Mathias Sandberg Trio musisoi 11. 7, jolloin myös Someron Kuvataideyhdistys järjestää koko perheen puistotapahtuman Kuveja ja Huveja.
Esakallio tuo erikoisiltoihinsa Suviheinäviikkojen aikana valtakunnallisia tähtiä, kuten CMX, Arttu Wiskari, Olavi Uusivirta ja Jore Marjaranta.
Myös Ämyrille saapuu tanssittamaan kovan luokan tähtiä, kuten Suvi Karjula & In The Mood, Lasse Hoikka & Souvarit, Marita Taavit-sainen & Koivu sekä Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty.
Someron hautausmaalla järjestetään kaksikin kulttuurikävelyä opas Marika Haapalan johdolla.
Someron Seurahuoneella on mahdollisuus kirjojen maksuttomaan kierrätykseen.
Koirat kisaavat Suviheinä-match showssa Haukkukalliolla 7. heinäkuuta.
Viikkojen viimeisenä päivänä, sunnuntaina 18.7. pidetään torikirkko Somerniemen kesätorilla.
Lisäksi teemaviikoille osuvat musiikkinäytelmät Täällä Pohjantähden alla Somerniemen kesäteatterissa sekä Herra Satumaa ja Laulava Taksikuski Esakalliolla. Erilaisia näyttelyitä on eri puolilla Someroa.
Tapahtumatarjonta voi vielä elää, ja niin kuin opittu on, koronarajoitukset saattavat vaikuttaa kaikkiin tapahtumiin.