Tommi Holttiselle juhlat

0
Kuortaneen seiväskilpailun kaksi parasta, jotka hyppäsivät uudet ennätyksensä. Oikealla Tommi Holttinen ja vasemmalla Mikko Paavola.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Tommi Holttinen ponnisti kesäkauteen voitolla ja uudella ennätyksellään 561 Kuortaneella. Viime viikkojen koleiden säiden vuoksi seiväshypyn kilpailupaikaksi oli varmuuden vuoksi valittu halli, joka tosin tällä kertaa suojeli yli 27 asteiselta helteeltä.
Holttinen aloitti kilpailunsa 510:stä ylittäen sen toisellaan kuten seuraavan korkeuden 530, mutta tarvitsi kaikki kolme yritystä 550:een. Tuossa vaiheessa kisaa johti saman korkeuden ensimmäisellään ylittänyt Alajärven Mikko Paavola. Tampereen Urho Kujanpää ja nuorten halli-SE:n hypännyt Laihian Juho Alasaari eivät sitä enää ylittäneet, vaan jakoivat kolmannen sijan tuloksella 540.
Riman noustua 561:een Tommi Holttinen yhden pudotuksen jälkeen ylitti tämän ennätyskorkeutensa toisellaan. Paavola ylitti myös saman, mutta vasta kolmannellaan. Kun kumpikaan ei enää selvittänyt 566:ta, voittajaksi nousi Holttinen.
Ensimmäisenä Tommi Holttinen iloitsi siitä, että Eemeli Salomäen nimissä ollut Someron Esan seuraennätys 560 rikkoutui.
– Sitä tässä on haettu jo muutama vuosi, tuuletti Holttinen, jonka aiempi ennätys 555 oli kolmen vuoden takaa.
Tulos oli toki myös uusi Varsinais-Suomen piirin ennätys sekä Holttisen sukuennätyskin, sillä aiemman ennätyksen hän jakoi valmentaja-isänsä Jarin kanssa.
– Juoksu kulki hyvin ja tekniikka toimi. Korkeudessa 550 vaihdoin isomman seipään kuin mitä olen koskaan aiemmin käyttänyt, Holttinen kertaili.
Kesän tavoitteena Holttisella on päästä Tokion olympialaisiin. Tulosraja on 580, mutta helpompi mahdollisuus nousta joukkueeseen on kerätä riittävästi rankingpisteitä tällaisilla yli 560 tuloksilla. Suomella on nyt kolme nuorehkoa yli 560:n seiväsmiestä tavoittelemassa noita pisteitä, sillä Urho Kujanpää ylitti SM-hallissa tämän vuoden kärkituloksen 566.
Holttisen seuraava kilpailu on ensi lauantaina Turun Urheilupuistossa, jossa Jarno Koivunen järjestää kisat.