Uimahalli kuuluu kaikille

0
Rajoitukset sulkivat monet liikuntatilat ainakin kuun puoliväliin saakka.

Menipä aamukahvi pahan kerran väärään kurkkuun, kun luin parin puolueen tyrmäyksen eläkeläisten liikuntakortille Somero-lehdestä 14.5.
Herää kysymys, ovatko puolueet irtautuneet totaalisesti pienituloisten eläkeläisten arjesta vai mistä on kysymys? Moni ikäihminen tekee arjessaan hyvin kiperiä valintoja. Kun samassa korissa on ruokaan, lääkkeisiin ja muihin harrastuksiin liittyviä valintoja, muutama uimahallikerta saattaa helposti jäädä pois.
SDP on esittänyt eläkeläisten liikuntakortin käyttöönottamista jo helmikuussa 2017. Liikunnan ja siihen liittyvän ihmisten tapaamisen ja yhdessäolon merkitys on jokaisen ihmisen henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille valtavan tärkeä asia. Tähän panostamisella on mahdollisuus moninkertaisiin säästöihin kalliissa sosiaali- ja terveyspalveluissa.
En tiedä, mihin perustuvat oudot väitteet siitä, että kortilla ei olisi mahdollista saada uusia ikäihmisiä liikkumaan. Kokemukset Salosta ovat päinvastaisia. Siellä muutamia vuosia sitten käyttöönotettu liikuntakortti miltei tuplasi eläkeläisten käyntimäärät uimahallissa. Vuosikorttien myyntimäärä kolminkertaistui. Menetetyksi kassatuloksi arvioitiin 20 000 euroa, mikä on jo kurottu umpeen sillä, että kortin hintaa on maltillisesti korotettu.
Meillä on uusi ja hieno uimahalli. On surullista, että puolueet ovat sitä mieltä, että siitä ei pienituloisten eläkeläisten tarvitse päästä nauttimaan.

Ismo Valve

kaupunginvaltuutettu, SDP