Vanhojen tanssit siirtyvät elokuuhun

0
Ainoliisa Pettersson ja Lauri Kakko tanssin pyörteissä helmikuussa 2020. Viime vuonna kakkosluokkalaiset ehtivät taivutella vanhojen tanssit ennen kuin koronapandemia saapui.

– Koska saimme päätöksen, ettemme voi ottaa yleisöä katsomaan vanhojen tansseja toukokuussa, niin siirrämme kakkosten kanssa aikaisemmin sovitun mukaisesti vanhat pidettäväksi syksyllä, kertoo lukion rehtori Merja Klemola.

Uusi aika on perjantaina 20.8.

– Sovimme päivän mahdollisimman pian koulun alettua, jotta opiskelijat pääsevät sen jälkeen keskittymään uuden lukuvuoden opintoihin ja syksyn kirjoituksiin.

Tänä keväänä ei enää ole tanssiharjoituksia.

– Koulun alettua syksyllä pidetään useammat harkat tiiviillä aikataululla. Mahdollisuuksien mukaan ensimmäiset jo ensimmäisenä koulupäivänä.

– Tämä on tosi harmittavaa, mutta lähiseudun koronatilanne huomioonottaen tanssit olisivat tänä keväänä joka tapauksessa vaakalaudalla, harmittelee rehtori.

Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan kevään lakkiaisjuhlaankaan ei saa ottaa yleisöä. Someron lukio suunnittelee sen mukaan 5.6. pidettävää juhlaa.