Veikka Sarén triathlonin Euroopan Cupissa Italiassa

0
Veikka Sarén

Teksti Aulis Tiensuu

Veikka Sarénin triathlonkisa Euroopan Cupin osakilpailussa Italian Caorlessa sujui mainiosti. Lajina oli tällä kertaa lyhyiden matkojen supersprint. M19-sarjassa kilpaileva Sarén raivasi lauantaina tiensä ensin alkuerävoittajana sunnuntain A-finaaliin, johon kelpuutettiin 30 parasta. Finaali sujui Sarénilta myös upeasti hänen sijoittuessaan tiukassa kisassa neljänneksi.
Veikka Sarénin mukaan uinti meressä oli haasteellista huonon rannan ja kovan aallokon vuoksi, mutta sujui kuitenkin kohtuullisen hyvin finaalissa ja ehkä alkuerässä vieläkin paremmin. Uintimatka oli vain 300 metriä.
– Pääsin vaihdossa hyvin pyöräilyosuudelle ja saimme kuuden hengen ryhmän, jolla ajoimme kärkeä kiinni. Se onnistuikin ja loppumatkasta kärkijoukko oli noin 20 suuruinen, kertoi Sarén, jonka mukaan kolme kertaa kierrettävä kolmen kilometrin pyöräilylenkki sisälsi jyrkkiä mutkia ja yhden liikenneympyränkin.
Viimeiselle 1,9 kilometrin juoksuosuudelle Sarén pääsi seitsemäntenä. Siinä hän pystyi napsimaan vielä muutaman ohituksen tullen maaliin neljäntenä. Voittajaan eroa tuli 12 sekuntia ja mitalille vain neljä sekuntia.
– Vauhti lyhyen matkan kisassa oli kova, mutta kilpailu meni paljon paremmin kuin osasin odottaa. Edellisestä kansainvälisestä kilpailustani oli jo aikaa puolitoista vuotta. Tuntuu kyllä hyvältä ja oli hienoa saada vahvistusta sille, että oikeita asioita on harjoittelussa tehty, riemuitsi Veikka Sarén.
Sopiva triathlonkisoja ei Sarénin mukaan ilmeisesti nyt olekaan ennen kuin EM-kisat Itävallassa runsaan kuukauden kuluttua.
– Täytyy nyt vain harjoitella ja mahdollisesti kisata joku ratajuoksu tässä välillä.