Viisi ehdokasta lisää

0

Kuntavaaleihin saatiin vielä viisi uutta ehdokasta aiemmin julkaistujen nimien lisäksi. Perussuomalaiset sai uusia ehdokkaita kolme ja demarit sekä kokoomus yhden.
Ehdokaslistojen viimeinen jättöpäivä oli tiistaina. Yhteensä kuntavaaleissa Somerolla on 91 ehdokasta, eIi muutama vähemmän kuin neljä vuotta sitten (99).

Ehdokkaat ovat:

KESKUSTA: yrittäjä, maanviljelijä Kari Ahlbom, varhaiskasvatuksenopettaja, maatalousyrittäjä Eevi Haho, yrittäjä, RI (AMK) Antti Hakala, laboratoriohoitaja Petteri Hyytiäinen, maanviljelijä Jarkko Järvinen, maaseutuyrittäjä, agrologi Hannu Kesäniemi, yrittäjä Jani Kurvinen, MMM, yliaktuaari Jaana Kyyrä, koulunkäynninohjaaja, lähihoitaja Outi Laine, tuotantopäällikkö Jarmo Lehtimäki, yrittäjä Visa Moisander, tradenomi Minna Nikkanen, hoitaja Irina Ojala-Sirro, maanviljelijä, agrologi Tero Pirttilä, linja-autonkuljettaja Kai Ramula, rovasti Matias Roto, eläkeläinen, agronomi Mirja Rouhiainen, koulutuskoordinaattori, medianomi (AMK) Riitta Ryhtä, eläkeläinen Raimo Rönkkö, maatalousyrittäjä, rakennusmestari Juha Salo, kotiäiti Heidi Sjöman, pankin asiakkuusneuvoja Maria Tapio, kiinteistönvälittäjä Heikki Tuomisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, maatalousyrittäjä Marianne Vaha, maatalousyrittäjä, agrologi (AMK) Mikko Virtanen, aluemyyntipäällikkö, yrittäjä Mikko Älli.

KOKOOMUS: diplomi-insinööri, suunnittelija Kati Fonsell-Laurila, maanviljelijä Tuomo Kurkikangas, perheneuvoja, eläkkeellä Leena Laurén, YTL, lehtori Matti Mako, yrittäjä Kalle Malin, eläkeläinen Eero Manni, opettaja, yrittäjä Olla-Riitta Mäkelä, projektipäällikkö Jaakko Mäkinen, maanviljelijä, eläkeläinen Markku Mäki-Teeri, diplomi-insinööri, yrittäjä Henri Nevalainen, ylioppilas Jani Norrby, maanviljelijä Totti Nuoritalo, sairaanhoitaja (AMK) Laura Nuotio, kasvatustieteiden maisteri, opettaja Martina Ramsay, toimitusjohtaja Hannu Rauhala, musiikin maisteri, kanttori Olli Salomäenpää, yrittäjä Henri Seppälä, agronomi Ilkka Suominen, insinööri (AMK), yrittäjä Anne Teräväinen, arkkitehti yo Jutta Varjus.

KRISTILLISDEMOKRAATIT: sairaanhoitaja (AMK) Reima Anolin.

LIIKE NYT: tradenomi, rakennusyrittäjä Juha-Pekka Sjöberg.

PERUSSUOMALAISET: vastaava työnjohtaja Vesa Aarnisaari, yrittäjä Ahmet Erdogan, rakennuskonservaattori (AMK), taiteilija Larisa Evstifeeva-Auraniemi, eläkeläinen Irma Hinttala, MMM, eläkeläinen, rikoskomisario Pekka Korhonen, yrittäjä Pertti Kujala, parturi-kampaaja, lähihoitaja Kirsti Kurki, FM, eläkeläinen Teuvo Kuu-Karkku, sairaanhoitaja (AMK) Sini Kylämäki, rakennusmies Harri Känkänen, hitsaaja, asentaja Mika Känkänen, teurastaja Matias Mäkinen, eläkeläinen, monitoimiyrittäjä Oiva Nieminen, toimitusjohtaja, yrittäjä Janne Nurmi, yrittäjä Jesse Olander, eläkeläinen Pertti Rautiainen, maatalousyrittäjä Jaakko Salo, lähihoitaja, hyvinvointivalmentaja Sari Salokoski, linja-autonkuljettaja Tapio Vihersola, eläkeläinen, lehdenjakaja Anitta Vuorensyrjä.

SDP: kirvesmies Christer Friskopf, lähihoitaja Raila Hakamäki, kunta- ja hallintopoliittinen asiantuntija Antti Kotti, työnsuunnittelija Minna Kotti, vastaava ohjaaja Riina Lehtinen, suunnittelija Riitta Lehtinen, pääluottamusmies, ryhmän vetäjä Mikko Lemberg, kuvantekijä, muusikko Pekka Leppälä, uinninvalvoja Musi Nezamdoust, eläkeläinen Leena-Maija Pyykkö, palveluesimies Sanna-Maria Rajala, sisustusmyyjä Taina Ruuhilehto, eläkeläinen Arto Sintonen, Oskari Takila, sairaanhoitaja Janna Tyni, taksinkuljettaja Sonja Tähtinen-Joosela, offset-painaja, eläkeläinen Ismo Valve.

VASEMMISTOLIITTO: sosiaalityöntekijä Elli Kurkikangas, kartoittaja Jukka Lehtilä, rakennusinsinööri, urakoitsija Heikki Lehtinen, valtiotieteen kandidaatti Aarne Vesterinen.

VIHREÄT: FM Heidi Bergström, FM biologi, yrittäjä Päivi Eronen.

Aikataulu

 

Kuntavaalit 2021

ehdokashakemusten jättöpäivä 4.5.

ehdokasasettelun (ml. ehdokasnumerot) vahvistaminen 14.5.

äänioikeusrekisteri lainvoimainen 25.5.

kotiäänestykseen ilmoittautuminen päättyy 1.6. kello 16

ennakkoäänestys kotimaassa 26.5.–8.6.

ennakkoäänestys ulkomailla 2.–5.6.

tulosten vahvistaminen 16.6.

valtuustot aloittavat työnsä 1.8.