Vuonna 1991: Idän kolmikko tuli nostamaan Voiman jalkapalloilua

0
Näiden miesten taitoihin Voima luottaa alkavalla kaudella: (vas.) Vladimir Sandrokov, Nikolai Drynov ja Viktor Kartsev.

Somero-lehti 26.4.1991

Someron Voiman jalkapallomiehistö sai mieluisia ja kaivattuja vieraita maanantaina. Someron neuvostoliittolaisesta ystävyyskaupungista Protvinosta saapui kaksi kovan luokan pelimiestä ja valmentaja. Heidän vierailunsa Somerolla on tarkoitus kestää syksyyn saakka.

Voiman jalkapallojaoston puheenjohtaja Ismo Valve ei peittele iloaan nyt kun trio on monien vaiheiden jälkeen saatu Somerolle.

– Miesten tänne saaminen oli tosiaan monen mutkan takana, eivätkä esimerkiksi peliluvat ole vieläkään kunnossa. Pääasia kuitenkin on, että miehet ovat täällä ja innolla mukana harjoituksissa. Voimassa me uskomme, että kolmikon tulolla on piristävä vaikutus sekä ykkösjoukkueen otteisiin että somerolaiseen jalkapalloiluun yleensä, sanoo Valve.

He ovat …

Nikolai Drynov, 39, on Moskovan Urheiluinstituutista valmistunut jalkapallovalmentaja, joka Voimassa vastaa paitsi ykkösjoukkueen valmentamisesta, myös juniorivalmennuksen ohjaamisesta.

Viktor Kartsev on puolestaan 33-vuotias hyökkääjäpelaaja, joka teki viime kaudella Neuvostoliiton amatöörien I-divisioonassa 12 maalia.

30-vuotias Vladimir Sandrokov on Kartsevin tavoin pelannut ennen Somerolle tuloaan Protvinon Iskhran riveissä. Puolustajan tontilla pelaava mies ehti viime kaudella heiluttelemaan vastustajan maaliverkkoja seitsemän kertaa.

– Meillä ei ole juurikaan tietoa suomalaisesta jalkapalloilusta, emmekä näinollen tiedä kovin tarkkaan, mikä meitä odottaa. Suhtaudumme kuitenkin erittäin suurella mielenkiinnolla edessä olevaan pelikauteen, juttelee kolmikko venäjänkielen tulkkina toimivan kunnanjohtaja Arto Luhtalan välityksellä.

Ei vielä avaukseen?

Valmentaja Drynov luonnehtii suojattejaan näin:

– Viktor on nopea ja teknillinen hyökkääjä, hyvä maalintekijä. Vladimir taas on voimakas etenijä ja kuljettaja, sekä hyvä syöttelijä ja pelinrakentaja.

Ismo Valve toivoo, että pelaajien luvat saataisiin mahdollisimman nopeasti kuntoon ja miehet näyttämään kyntensä Voima-paidassa.

– Voi olla, että vielä 4. päivä toukokuuta pelattavaan sarja-avaukseen heitä ei saada mukaan, mutta toivon mukaan hyvin pian sen jälkeen.