Vuonna 2011: Pepe Roller rullakiekkoliigaan mestaruus mielessään

0

Somero-lehti 6.5.2011

Teksti Juha Laakso

Rullakiekon SM-liiga käynnistyy tänään Somerolla huippuottelulla, jossa PePe Roller saa vastaansa toissa vuoden Suomen mestarin, siilinjärveläisen Vuorelan Veikot.
Kaksi vuotta sitten juuri Veikot vei mestaruuden somerolaisten nenän edestä. Tuo onkin ainoa kerta, kun somerolaisseura on viisivuotisessa liigahistoriassaan selviytynyt finaaliin asti.
Pepe ja Veikot olivat vastakkain myös viime lauantaina pelatun OP-Cupin finaalissa. Somerolaisjoukkue nappasi viidennen peräkkäisen cup-voittonsa niukan 4–3 voiton turvin.
Mestariainesta Someron jäähalliin saapuu vieraaksi myös lauantaina. Silloin Pepe kohtaa toisen savolaisjoukkueen, eli kuusi vuotta sitten ykköstilaa juhlineen liigaveteraani Devilsin. Viime kesänä Devils taipui loppuottelusarjassa tamperelaiselle Pahalammelle.

Pepe on yksi mestarisuosikeista

SM-liigaa aktiivisesti seuraavien lajiasiantuntijoiden papereissa niin Pepe Roller, Veikot kuin Devils lukeutuvat keskiviikkona käynnistyneen sarjan mestarisuosikkeihin. Muita kärkikahinoihin ounasteltuja joukkueita ovat tamperelaiset Pahalampi ja Koovee Rollers (entinen Näätä Rollers), sekä Grankulla IFK.
Somerolaisilta kauden tavoitetta kysyttäessä asia tulee harvinaisen selväksi.
– Mestaruus on meille ainoa järkevä tavoite. Sarjassa on monta kovaa joukkuetta ja kaudesta tulee todennäköisesti erittäin tasainen. Onnistuessamme voimme kuitenkin edetä kuinka pitkälle tahansa, Pepe Rollerin valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Jarmo Sinisalo povaa.
Pelaajakaartissa kokemusta edustava, jo kuudennen liigakautensa aloittava hyökkääjä Aapo Torkkola on samaa mieltä.
– Jos vain pystymme tasaisempiin suorituksiin kuin viime kaudella, niin mikä tahansa on mahdollista. Hyvän ja huonon päivän ero vain ei saa olla niin räikeän suuri kuin viime kaudella, Torkkola painottaa.

Konkareita sivuun, nuoria tilalle

Kahdessa kautta edeltäneessä turnauksessa Pepe on tahkonnut kymmenen kolmieräistä ottelua. Sinisalon sisään ajama pelitavan muutos on näkynyt ennen kaikkea tiivistyneessä puolustuspelissä.
– Hyvän maalivahti- ja puolustuspelaamisen vuoksi meitä vastaan ei ole tehty kovin paljon maaleja. Toisaalta hyökkäys- ja erikoistilannepelaaminen kaipaavat vielä hiomista, Sinisalo sanoo.
Somerolaisseuran viime kauden joukkueesta ovat varmuudella sivussa pääsarjan jättänyt Pepe-ikoni Henri Säippä ja puolustaja Juhani Holm. Hyökkääjä Rami Lehtilän voi myös olla vaikeaa ehtiä työkiireiltään tämän kauden pelikuvioihin.
Entistä suurempaa roolia Sinisalo on valmis tarjoamaan Pepen – tai somerolaisen divariseura RoSon – omille kasvateille: Maalin suulla nuori Ville Lehtonen haastaa tosissaan kokeneen Juha Taposen ja hyökkääjistössä läpimurtoa liigatasolle yrittävät Lauri Koskinen, Severi Niilo, Jasu Vuori ja Paavo Tiiri.

Viime hetken kanadalaistäydennys

Harjoituspelien perusteella pepeläiset MM-kisakävijät Tobias Kauppinen, Tommi Lauren, Juha Laaksonen ja Olli Lehtinen tulevat tälläkin kaudella kantamaan suurta vastuuta somerolaisseuran menestyksestä.
Yksittäisistä maaotteluista tai leijonaleirityksistä kokemusta omaavia luottomiehiä löytyy runsaasti etenkin Pepen takalinjoilta: Maalivahti Juha Taponen sekä puolustajat Aleksi Hovila, Jussi Tapio ja Joni Kujala aloittavat jo kuudennen liigakautensa somerolaisseurassa.
Koeajalla Pepen miehistössä nähdään kanadalaispuolustaja Jamie Aikin, 22.
– Kaveri otti itse meihin yhteyttä ja halusi tulla näyttämään taitojaan, valmentaja Sinisalo kertoo.
Manageri Juha-Matti Vuorela vahvisti torstaina, että Aikin on Pepen kokoonpanossa ainakin tulevan viikonvaihteen kotiotteluissa.