Teksti Juha Laakso, kuva Jan Sundman

Somerolla lentopallo-oppinsa saaneen Aaro Nikulan menestyksentäyteinen alkuvuosi sai uuden kruunun, kun Vammalan Lentopallon riveissä Suomen mestaruuden saavuttanut hakkuri lunasti pelipaikan Portugalin mestarijoukkueesta Benficasta.

– Tietenkin odotan innolla uutta sarjaa ja organisaatiota sekä sitä, että pääsee näyttämään taitoja myös ulkomaille. Ja onhan se hienoa, että pääsee ammatikseen ulkomaille pelaamaan. Yksi unelma toteutuu, 212-senttinen Someron Voiman kasvatti kuvaili tuntojaan Lentopalloliiton tiedotteessa.

Etenkin ratkaisevissa Suomen mestaruusfinaaleissa loistanut Nikula tuli valituksi kotimaisen Mestaruusliigan tähdistökentälliseen. Läpimurtokautensa jälkeen hän sai odotetusti myös kutsun maajoukkueeseen, jonka riveissä somerolainen parhaillaan valmistautuu syyskuun alussa käynnistyvään Euroopan mestaruusturnaukseen.

Nikula edusti VaLePaa kolme pelikautta ja ehti tuona aikana saavuttamaan kaksi SM-kultaa sekä kolme Suomen Cupin voittoa.