Aikuistenkin jalkapallosarjat käynnistymässä

0
Vielä viime kaudella Voiman naiset pelasivat sarjaottelunsa tekonurmikentän puolikkaalla; nyt ovat edessä ensimmäiset pelit täysimittaisella peliareenalla.

Voiman naiset pääsevät isolle kentälle

Teksti: Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Ilman uusia takapakkeja kokoontumisrajoitusten osalta myös aikuisten pelitoiminta on vähitellen käynnistymässä Länsi-Suomen alueen jalkapallosarjoissa.

Someron Voiman naisten joukkueella on sarjaohjelman mukaan edessään historiallinen ottelu tulevana lauantaina, kun se vyöryttää ensimmäistä kertaa täyden yhdentoista pelaajan kokoonpanon täysimittaiselle peliareenalle ja täysiaikaisiin otteluihin.

Aiemmilla kausilla (keväästä 2013 lähtien) SoVon naiset ovat pelanneet alueellista harrastesarjaa pienemmällä pelaajamäärällä, suppeammalla kenttäalueella ja lyhyemmällä peliajalla. Nyt on alkamassa ensimmäinen kausi Naisten Nelosessa, Läntisen alueen A-lohkossa.

– Voi, kun joskus voitaisiin pelata isolla kentällä, toivoivat useat viime kauden pelaajamme, kun kauden päätteeksi oli puhetta tulevasta kaudesta. Nyt se toive sitten toteutuu ja isolle kentälle mennään, Voiman naisten päävalmentajana jatkava Mika Kokkinen taustoittaa.

Iso ja nuori treeniryhmä

Samalla pelaajarungolla SoVon oli tarkoitus osallistua talvikauden futsaltoimintaan, mutta pelit ja harjoitukset peruuntuivat koronarajoitusten myötä heti marraskuussa.

Yhteisharjoitukset jatkuivat taas huhtikuun loppupuolella ja siitä lähtien treenejä on vedetty pallokentän tekonurmella parhaimmillaan yli kolmenkymmenen pelaajan suuruisella ryhmällä.

– Ihan kaikki mukaan lupautuneista eivät ole enää mukana, mutta silti treenivahvuudessa on edelleen lähes kolmekymmentä nimeä. Mukana on paljon nuoria pelaajia sekä SoVon että Tammelan Ryskeen T15-joukkueista. Osa heistä pelaa viime kesän tapaan yhteisjoukkueena toimivan Ryskeen pelejä juniorisarjassa, Kokkinen selvittää.

Nuori ryhmä tekee valmentajan mukaan harjoituksissa kovasti hommia ja on innokkaasti mukana. Osalla Kokkinen näkee mahdollisuuden pelata tulevaisuudessa huomattavasti korkeamman sarjatason pelejä.

”Uusi, vauhdikas pelitapa”

Pelikauteen SoVo on lähdössä parinkymmenen pelaajan vahvuisella ryhmällä. Suurin osa pelaajista on ollut mukana jo harrastesarjan koitoksissa.

– Pelipaikat ja joukkueen uusi, vauhdikas pelitapa ovat hyvää vauhtia hioutumassa kuntoon, valmentaja kertoo sarjakauden kynnyksellä.

Voiman naiset pelaavat yhdentoista joukkueen muodostamassa alkulohkossa, joka on tarkoitus viedä lävitse yksinkertaisena (10 ottelua/joukkue) sarjana syyskuun 12. päivään mennessä.

Syyskaudeksi lohkon neljä parasta nostetaan sarjan ylälohkoon, seuraavat neljä joukkuetta muodostavat keskilohkon ja kolme tyvipään joukkuetta päättävät kauden alalohkossa.

SoVo pelaa kotiottelunsa urheilukentän nurmella, jonne avausvastustajaksi on tulossa Raisio Futiksen kakkosjoukkue. Se lukeutui viime kaudella Nelosen lohkossaan keskiryhmän joukkueisiin.

Miehet aloittavat vieraskentällä

Voiman miesten joukkue on aloittelemassa toista peräkkäistä kauttaan Länsi-Suomen alueen Kutosessa. Ohjelmaan merkitty sarja-avaus on sunnuntain vierasottelu turkulaista Torre Calciota vastaan.

Viime kaudella SoVon miehet totuttelivat rajusti edelliskausista uudistuneella, nuorella joukkueellaan Kutosen tempoon. Loppukauden kiri nosti somerolaisjoukkueen lohkonsa kuutossijalle ja tehtyjen maalien määräkin nousi yhtä suureksi kuin omaan verkkoon päästettyjen.

Naisjoukkueen tavoin SoVon miesten ryhmä on säilynyt kokoonpanoltaan kutakuinkin ennallaan. Muutamista uusista nimistä kiinnostavia ovat muiden muassa päättyneen kauden Futsal-Liigassa SoVoa edustaneet salolaispelaajat Samuli Laine ja Joonas Reijonen.

Myös miehet pelaavat kotiottelunsa urheilukentällä, jonne ensimmäiseksi vieraaksi (19. 6.) saapuu paikallissävytteiseen kamppailuun Loimaan Palloseuran kakkosjoukkue.

Sarjajärjestelmä on samankaltainen kuin naisten joukkueella, eli yksitoista joukkuetta pelaa A1-lohkossa yksinkertaisen alkusarjan, jonka jälkeen kausi jatkuu kolmen eri tason jatkolohkoissa.