Aloite kirsikkapuistosta ”Someron Syrämmeen”

0
Kiiruun puiston kulmaan on tunkua. Arkkitehtiopiskelijat ovat ehdottaneet siihen uutta, keskeistä torin paikkaa. Nyt Rönkkö ehdottaa siihen kirsikkapuistoa.

Lisäksi lupaus lahjoituksesta kaupungille asukkaineen

Kiiruun puiston kulmaan on tunkua. Tampereen yliopiston arkkitehtiopiskelijat ovat ehdottaneet osin Kiiruuntielle ja osin puiston kulmaan uutta torin paikkaa.

Nyt Raimo Rönkkö ehdottaa siihen kukkivia puita. Rönkkö on tehnyt kuntalaisaloitteen, jossa hän ehdottaa kirsikkapuiden istuttamista Joensuuntien ja Kiiruuntien kulmaan, molemmin puolin Badding-pysäkkiä.

Tekninen lautakunta totesi ehdotukseen, että kaupungissa on tällä hetkellä jo käynnissä kehittämishanke, nimeltä Someron Syrän . Kehittämishankkeessa eri ratkaisuvaihtoja pohditaan laajemmalta alueelta.

Syrän -hankkeeseen sisältyvät muun muassa Joensuuntien liikennejärjestelyt, torin paikka, kevyen liikenteen reitit ja kulkuväylät sekä julkisen liikenteen järjestelyt.

Lautakunta päätti, että koska keskustataajaman kehittämishanke jo etenee, niin aloite otetaan siinä mahdollisuuksien mukaan huomioon.

– Hankkeen valmistumisen tavoiteaikataulu on tänä syksynä. Sitä tekevät yhteistyössä Tampereen yliopiston arkkitehtuurin yksikkö sekä kehittämishankkeen työryhmä Somerolla. Ensi viikon maanantaina on vuorossa jälleen yksi kokous, jossa ollaan myös työryhmän kanssa kierroksella keskustataajamassa, tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo.

Teknisen lautakunnan kokouksen jälkeen Raimo Rönkkö halusi heittää lisää vettä keskusteluun.

– Tarjoudun ja sitoudun kustantamaan lahjoituksenani Someron kaupungille asukkaineen noin 30 kirsikkapuun hankinnan Baddingin pysäkin välittömään ympäristöön, mikäli kaupunki päättää kirsikkapuiden mahdollisesta istuttamisesta vireillä olevan keskustan kehittämissuunnitelman yhteydessä, Raimo Rönkkö lupasi eilen torstaina.

Rönkkö laskeskelee, että kirsikkapuutaimen hinta on 37,50 euroa kappale.

– Sen mukaisesti lahjoitukseni hintakatto on 1 100 euroa. Taimien istutuksen kustannuksiin en osallistu, Rönkkö täsmentää.

Perusteluina lahjoitukselleen Raimo Rönkkö mainitsee seuraavaa:

”Kirsikkapuut elävöittävät suosittua Baddingin pysäkin visuaalista ilmettä etenkin kukinta-aikaan touko–kesäkuun vaihteessa.”

– Osallistuin aikoinaan myös Baddingin pysäkin taloudelliseen tukemiseenkin pysäkin rakentamiseksi, josta sittemmin on muodostunut turistien suosima matkailu- ja kuvauskohde, Rönkkö muistuttaa lopuksi.