Kuntavaaleissa 2 380 somerolaista äänesti ennakkoon. Äänestysprosentti nousi 33,1:een.

Tulos oli parempi kuin 2017 vaaleissa. Silloin äänensä antoi ennakkoon 2110 henkilöä ja äänestysprosentti oli 28,4.

– Alku näytti huonolta. Ensimmäisen viikon aikana vain 1 097 somerolaista kävi äänestämässä, mutta toisella viikolla tahti alkoi kiihtyä. Päästiin ihan hyvään tulokseen, kertoo Someron keskusvaalilautakunnan sihteeri Johanna Vuori.

Ennakkoäänestysaika oli korona-ajan vuoksi pidennetty pariin viikkoon.

Vilkkain äänestyspäivä oli kuluvan viikon tiistai, eli viimeinen mahdollinen ennakkoäänestyspäivä.

Kaupungintalon perinteisen äänestyssalin lisäksi takapihalla oli mahdollisuus äänestää ulkona.

– Siitä tuli paljon positiivista palautetta; se oli tykätty. Aukioloajat olisivat saaneet olla pidemmätkin. Nyt ”konttiäänestäminen” oli mahdollista arkisin neljän tunnin ajan ja viikonloppuisin vähemmän. Toisaalta ilta-ajat olivat valtuustosalin äänestyspaikalla melko hiljaisia. Äänestäjiä kävi vähän kello 17:n jälkeen. Ulkoäänestyspaikka on hyvä näillä keleillä, mutta tuskin syksyllä ja talvella, pohtii Vuori ulkoäänestyksen jatkoa.