Hiidenlinnaan eläinpuisto ja muita uutuuksia

0
Zoo-alueella laiduntaa ylämaankarjaa.

Teksti Tarja Kauppinen, kuvat Tarja Kauppinen ja Hiidenlinna

Hiidenlinnasta ja Sisumetsän seikkailupuistosta löytyy touhua perheen pienimmistä suurimpiin eli vaareista vauvoihin. Tarjolla on itse ylvään Hiidenlinnan ja taiteiden lisäksi muun muassa peikkometsä, leikkimökki, pomppulinnat, skeittiramppi, näköalapaikka, rakkaudenpolku pusukopein ja rakkeuden silloin, nuotiopaikkoja, Buggy-kartingrata ja Hiiden kappeli. Lisää on tulossa.

– Viime kesänä Hiidenlinna oli kiinni koronan vuoksi, mutta tänä kesänä tarjolle tulee buffet-lounas seisovasta pöydästä heinäkuusta alkaen. Samalla voi katsoa valkokankaalta alueen ja Hiidenlinnan historian virtuaaliesittelyä, se lähtee pyörimään nappia painamalla, kertoo paikkaa pyörittävä yrittäjä Sami Uotila.

Yläkertaan avataan Satu Ilmosen taidenäyttely, joka on esillä koko kesäkauden.

– Tällä hetkellä auki ovat seikkailupuiston ulkoalueet, joissa on huolehdittu terveysturvallisuudesta. Esimerkiksi käsineet ovat pakolliset seikkailupuistossa, niitä saa tullessaan lipunmyynnistä ja henkilökunnalla on maskit, ohjeistaa Uotila.

Uutuutena täksi kesäksi on valmistumassa Hiidenlinna Zoo-eläinpuisto, Pump track -rata, jossa voi taituroida skeittilaudalla, skuutilla tai vaikkapa pyörällä. Lisäksi rakenteilla on Medi Heli -kenttä.

– Ajatus eläinpihasta sai alkunsa, kun pohdin, että ylämaankarja sopisi tänne Hiidenlinnan maisemaan, Uotila kertoo.

Liiketoiminnan päällikkö Petri Munck vastaa eläinten hyvinvoinnista. Hänellä on vankka kokemus kotieläinten, kuten hevosten hoidosta.

Aitauksissaan käyskentelevät karjan lisäksi lampaat, ponit ja ankat. Vuohet, alpakat ja kanit ovat tulossa lähipäivänä.

– Myös elefantti täytyy eläinpuistosta löytyä ehdottomasti. Se on taiteilija Kimmo Takaraution käsialaa, Uotila veistelee.

– Puutarhuri Joanna Munck on vastuussa puutarhan suunnittelemisesta, toteutuksesta ja hoidosta. Olen antanut hänelle vapaat kädet. Ajattelin, että puutarhasta voisi tulla samalla myös nähtävyys, koska aihe näissä ympyröissä on kiinnostava.

Eläinpihaan on myös tulossa uutuutena kahvila ja ulkoterassi.

Joanna Munck istuttaa komeita daalioita eläinpihan ulkoterassin reunoille.

– Linnan yleiseen maisemaan olemme ajatelleet pääosin sinivalkoisia värejä, esimerkiksi pihaan olen istuttanut valkoisia ruusuja. Alueelta löytyy myös karhunjuurta, sinilemmiötä, pioneja, orvokkeja ja ihmeköynnöstä, mutta tietysti eri värejäkin löytyy, hän toteaa.

Pomppulinnassa iloitsevat lapsukaiset Roope ja Veeti Siivo, Veera ja Varpu Miikkulainen sekä Amalia Koikkalainen . Paikalla on joukko vanhempia, joista Elisa Tolvanen on Loimaalta ja Jenni Wickström Salosta.

– Vaijeriliuku on jo testattu, käymme tässä päivän mittaan lasten kanssa syömässä, omat eväät on mukana ja jotain ostamme myöhemmin. Olemme täällä ensimmäistä kertaa. Viime kesänä piti tulla, mutta koronan takia se jäi. Olemme täällä koko päivän retkellä, he ennakoivat.