Isoäidin ja lapsen suuri Seikkailu

0
Näyttely on valmis. Elli ja Elise Lehikoisen on aika onnitellla toisiaan.

Seikkailu lapsen maailmassa, ja seikkailu aikuisen maailmassa. Ne ovat erilaisia, ja mielenkiintoiset yhdessä koettuina.

Turun Taideakatemian kuvataiteen linjan kautta syvemmälle taiteeseen kurkottava Elise Lehikoinen kokosi Somerolle viime syksyn jälkeen nopeasti uuden näyttelyn. Vauhtia antoi nelivuotias, pirteä ja ympäristöään havainnoiva pojantytär.

Ellillä ei ole ennakkoluuloja. Elämä lastenlasten kanssa on minulle suuri seikkailu. Minulla on Ellille sellainen erikoinen lempinimi kuin Mymmeli , Elise Lehikoinen kertoilee.

Näyttelyn nimi Seikkailu kuvaa sekatekniikalla tehtyjen töiden sadunomaista maailmaa. Siihen voi jokainen kuvitella oman seikkailunsa.

Seinillä on suurikokoisia, akryylillä paperille maalattuja teoksia ja sekatekniikalla tehtyjä hyvin värikkäitä töitä. Ja kun menee lähemmäs, niistä löytyy yksityiskohtia.

– Ajauduin maalaamaan rakennustyömaan ruskealle suojapaperille ehkä siksi, että materiaali oli riittävän arkipäiväistä. Maalausten pieleen meneminen ei pelottanut liikaa, Elise Lehikoinen keilee.

Lehikoinen maalaa mielellään maisemia ja henkilöitä.

– Aikaisemmin olin käyttänyt suojapaperia piirtäessäni elävää mallia hiilellä. Paperin ruskea väri on lempeä ja olen halunnut jättää sen myös näkyviin.

Innoittajansa mukaisesti pojantytär Elli käyttää samoja teknisiä ratkaisuja. Hän maalaa akryyleillä värikkäästi, erityisinä suosikkeina pinkki ja turkoosi.

Erkkerissä on Ellin kaksi työtä. Isommassa kuvassa seikkailevat serkukset. Sen nimi on Eino ja Oiva ja Elli vuorella . Serkukset eivät asu lähellä, mutta näkevät toisiaan usein.

Pitkällä seinällä on Elise Lehikoisen maalaus Oivasta ja Ellistä, puuhakkaina kurahousuissa.

– On mulla serkkuina Kasper ja Aino. Ja Aleksi ja Olivia ja Ilona, tyttö selittää.

– He ovat toiselta, eli äidin puolelta. Minulla on nämä kolme lastenlasta ja he ovat kaikki tässä näyttelyssä mukana, Mymmeli-isoäiti lisää.

Seikkailu-näyttely 29.6. asti kirjaston Parvigalleriassa, arkisin 11-19, lauantaisin 10 – 14