Juhannusaaton yleisurheilukisat keräävät nuoret ja huiput

0
Johanna Witka. Kuva Meri Vilén.

Teksti: Aulis Tiensuu

Someron Esan järjestämät perinteiset juhannusaaton yleisurheilukisat keräävät jälleen laajan joukon paikallisia ja lähimaakuntien yleisurheilijoita alle 9-vuotiaista aikuisiin. Viime vuonna kisat jäivät koronatilanteen vuoksi väliin, mutta tänä vuonna taas päästään palaamaan kentille.

Kilpailujen ilmoittautumisaika menee umpeen keskiviikkoiltana kello 24.00, joten tässä vaiheessa ei ole vielä tiedossa kaikkia osanottajia.

Miesten ja naisten moukarikilpailut keräävät nimekkäimmän osanoton ja vahvan Esan oman joukon. Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa käyneet Henri Liipola ja Silja Kosonen ovat mukana, mikäli matkan seurauksena eivät joudu koronakaranteeniin. Miesten kisassa heittävät lisäksi Max Lampinen ja Jani Pihkanen sekä naisissa Johanna Witka ja Marika Virtanen. Kilpailu on samalla miesten ja M17-sarjan piirinmestaruuskilpailu.

Seiväskisat ovat tällä kertaa junioripainotteiset, sillä Suomen miesten ja naisten parhaimmisto, Tommi Holttinen mukaan luettuna kisaa juhannuspäivänä Kuortaneen televisioitavissa GP-kisoissa.

Juoksuradalla nähdään useita Esan urheilijoita. Kilpailujen johtaja Tommi Virkki kaipaa mukaan erityisesti vielä Esan junioreita ja muistuttaa, että koko kesän voimassa oleva kilpailulisenssi on maksettava kilpailupäivään mennessä.

Kilpailut Someron Urheilukentällä alkavat perjantaina aamupäivällä tyttöjen ja poikien lajeilla ja jatkuvat iltapäivällä nuorten ja aikuisten lajeilla.