Kaksi valtuutettua läpi – hyvä tulos vasemmistoliitolle

0
Heikki Lehtinen

Teksti: Armas Töykkälä

Vaaliliitossa SDP:n kanssa ollut Vasemmistoliitto sai heittämällä kaksi valtuutettua läpi, mikä on yksi paikka enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Konkarivaltuutettu ja paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Lehtinen pitää onnistumista ääniharavan, Elli Kurkikankaan ansiona.

– Kyllä se varmaan siitä johtui, kun saatiin nuorehko naisehdokas, joka keräsi mukavan potin. Saatiin vähän enemmän ääniä kuin viimeksi, ehkä ihmiset ovat olleet tyytyväisiä minun tekemisiini.

Heikki Lehtinen kertoo vaalien olleen siitä mielenkiintoiset, että pitkään vakiintuneet voimasuhteet muuttuivat keskustan rajun paikkamenetyksen myötä. Lautakuntapaikkoja on puolueelle joka tapauksessa tiedossa, mutta paikasta kaupunginhallituksessa Lehtinen ei vielä uskalla unelmoida.

– Yllätyin, että keskusta vihdoin ja viimein lähti laskusuhdanteeseen. Veikkaan, että puntti tutisee Pirttilällä ja Kurvisella . Meidän on tehtävä demareiden kanssa yhteistyötä, he varmaan pitävät aika kovaa kiinni omista paikoistaan. Aika kovat ja mielenkiintoiset väännöt on tulossa, että saadaan jokaiselle jotakin.