Keanne van de Kreeke kuvitti Linnanmäki-kirjan

0
Keanne van de Kreeken kuvamaailma on satumainen ja värikäs.

Somerolainen Keanne van de Kreeke kuvitti Linnanmäelle sijoitetun kirjan, joka on osa Vuoristoradan 70-vuotisjuhlavuotta.

Kirja on toteutettu yhteistyössä Linnanmäen Huvipuiston kanssa. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan yksi euro Lasten Päivän Säätiölle jaettavaksi lastensuojelutyöhön.

Tarina on sijoitettu Linnanmäen Huvipuistoon. Lasten Päivän Säätiö on vuosikymmeniä ylläpitänyt ja kehittänyt vuonna 1950 avattua Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle.

Vuosien saatossa on kerätty lastensuojelutyölle yhteensä yli 120 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä kaikki asiakkaat tukevat lastensuojelutyötä.

Tarinan Vuoristorata Suuri haave -nimiseen kirjaan kirjoitti Ella Brigatti .

Se kertoo Jalmarista, joka on Vuoristoradan korjaaja. Joka yö Jalmari ja ystävänsä Toutou kunnostavat Vuoristorataa. Kaverukset tuntevat sen jokaisen mäen ja mutkan, ja työ sujuu kuin leikki. Jalmarilla on kuitenkin suuri haave: hän haluaisi olla jarrumies.

Kirja pohjautuu Ella Brigatin Yleisradiolle vuonna 2009 kirjoittamaan tv-käsikirjoitukseen. Alkuperäinen idea ja hahmot ovat Ella Brigatin.

32-sivuinen kirjan on kustantanut Capuchina Kustannus.