Kehuja, moitteita ja kehitysideoita

0
Nostalgista iltatunnelmaa Joensuuntieltä. Mari Oksanen piirsi Somerosta hienon vanhojen matkailujulisteiden sarjan.

Saamme olla iloisia ja ylpeitä paikkakunnan kirjakaupasta. Hieno idea tehdä kotiseutuaiheiset julisteet ja postikortit.
Ei muuta kuin kortteja lähettelemään

Työ jakajalle. Raja kulkee muistaakseni metrin tai kaksi pellon puolella. Peltoa saa viljellä 60 senttimetriä ojan reunasta. Puskien niiton pitäisi kuulua Elylle ja uusi lakikin jo sanoo, että kurtturuusut, lupiinit sekä muut haitalliset vieraslajit olisi hävitettävä Suomessa ensi vuoden loppuun mennessä. Jotkut kaupungit ovat ryhtyneet hävittämään ruusuja kymmenien tuhansien kustannuksella, mutta itse en ole nähnyt, että Ely tekisi mitään lakien noudattamiseksi.
Lait koskevat kaikkia

Arvoisa nimimerkki Työnjako: En kirjoittanut niittämisestä vastapenkalta erikseen…tarkistahan juttu! Ojan pohjallakin kun kasvavat, niin levittyvät myös sinne vastapenkan puolelle. Ei ny tehrä siit numeroo! Kun nyt niittäisivät pusikot edes ojan pohjalta ja tien vierestä.
Ei näin

Havuharjun rappusissa nyt sitten kuutotaan molempiin suuntiin. Pää kolmantena jalkana kilpaurheilun hengessä. En ole hattupäinen täti-ihminen, mutta vaarallista on mennä kuin viitapirut rappusia aleskäsin. Laittakaa eres kypärä päähän.
Kun ei nyt vaan sattuisi mitään…

Hyvät, ihanat nuoret, rauhoittakaa menoanne kylillä kurvaillessanne. Älkää kaahailko, ymmärtäkää lopettaa ajoissa, ettei käy niin kuin Salossa. Siellä kumien polttelu vei sairaalaan ja aiheutti aivovamman, ja paljon, paljon surua ja ehkä aivan toisenlaisen tulevaisuuden, jonka nuoret olivat kuvitelleet. Vanhemmat, viisatkaa lapsianne, kuinka pitää toimia; vaikka pelotelkaa, mitä kauheaa kaahailusta voi seurata. Toivon kaikille nuorille nuoren huoletonta ja tulevaisuudenuskoista elämää. Kunpa vielä saisitte järkeä päähänne.
Eläkeläistäti, joka on huolissaan nuorista

Somerniemen kesätorin kahviossa ei voi maksaa kortilla. Aika huono selitys, että yhteydet ovat huonot. Viereisellä torimyyjällä lähimaksu toimi hyvin. Käteisen varaan myyviltä loppuu pian asiakkaat.
Kahvion entinen asiakas

Kalastus on hyvä harrastus. Uimarannat ovat vain aivan vääriä paikkoja siihen. Joltain kalastajalta oli jäänyt Oinasjärvellä uistin lasten uimarannan pohjaan kiinni. Onneksi koukut eivät jääneet löytäjän jalkaan.
Huono saalis

Palvelutalo Tervaskannon edessä oleva aidattu piha-alue: Seinänvierillä kuluneita penkkejä, yksi rikkinäinen pöytä ja pöydän vieressä pari viikkoa maassa kuollut lintu. Isossa kukkaruukussa vain rikkaruohoja. Monivuotiset kukat ja pensaat rikkaruohojen seassa. Nurmikko joskus leikattu. Olisi hyvä ulkoilualue asukkaille ja vierailijoille, mutta ei nyt.
Jottain tarttis tehrä