Kohnamäen soramontussa heitetään moukaria– Seudun nuorilla yleisurheilijoilla yhteisharjoituksia Forssassa, Somerolla ja Tammelassa

0
Valmentajakaksikko Jani ja Kari Pihkanen valmentavat tulevaisuuden huippunimiä somerolaisessa hiekkakuopassa.

Teksti ja kuvat Armas Töykkälä

Kovaa vauhtia Someron Esan kärkilajiksi nousussa oleva moukarinheitto kerää paikkakunnalle lajin harjoittelijoita kauempaakin. Somerolta löytyy sisäharjoittelupaikka vanhasta linja-autotallista, mutta myös ulkona harjoitellaan ympärivuotisesti.

Isä-poika-valmentajakaksikko Kari ja Jani Pihkanen vetävät treenejä Kohnamäessä. Kari Pihkasen 15 vuotta sitten rakentama moukarihäkki oli ensin Haukkukalliolla, mutta on sittemmin saanut uuden kodin Someron seurakunnan omistamasta hiekkakuopasta.

– Tulosta tulee, kertoo Jani Pihkanen.

– Meiltä pitäisi lähteä ainakin kymmenen kilpailijaa Kalevan kisoihin ja yksi lähes varmasti olympialaisiin.

Pihkanen viittaa raisiolaiseen valmennettavaansa 18-vuotiaaseen Silja Kososeen , jonka odotetaan pääsevän tänä kesänä järjestettäviin Tokion olympialaisiin.

Moukarihäkissä ja sen viereisellä harjoittelualustalla heittoja kiskovat nuoret lupaukset lähiseudulta. Forssan Salamaa edustava 14-vuotias Vanessa Salminen on tullut Somerolle Punkalaitumelta asti.

Tytärtään harjoitteluihin kuljettava isä Joni Salminen kertoo, että hyvien harjoitusten aikaansaamiseksi tarvitaan keskittymisrauhaa.

– Käymme yleensä Humppilassa, Forssassa tai Tammelassa. Yleensä menemme sinne, missä kulloinkin ei ole urheilukoulua samaan aikaan, että pääsee tekemään laadukkaampia harjoituksia.

Forssan Salama, Someron Esa ja Tammelan Ryske ovat tehneet yhteistyötä alkukesän. Yleisurheilijoille on annettu oppia. Kullakin paikkakunnalla saa valmennusta kaksi kertaa. Somerolla on jäljellä vielä toinen tekniikkaharjoitus 8. heinäkuuta.