Somerolaisille lapsille ja nuorille aukeaa mahdollisuus löytää maksuton mieluisa harrastus.

Somero sai 80 000 euroa valtionavustusta Harrastamisen Suomen malli -hankkeen myötä. Someron kaupunki laittaa lisäksi 20 000 euroa.

Avustuksella mahdollistetaan harrastuksia ensi lukuvuodeksi. Syksyllä aloitetaan.

Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastukset toteutetaan lasten ja nuorten omien toiveiden pohjalta.

Hankekoordinaattori Mira Teräväinen kertoo, että Somerolla lasten ja nuorten toiveita kerättiin tänä keväänä harrastuskyselystä. Syyskuussa alkavat harrastukset on suunniteltu lasten ja nuorten toiveiden valossa.

– Somerolla on tavoitteena saada yhä useampi peruskoululainen harrastusten pariin sekä jalkauttaa harrastustoiminta osaksi koulujen toimintaympäristöä, toteaa Teräväinen.

Hankkeen tavoitteisiin kuuluu syrjäytymisen ehkäisy, yhteisöllisyys ja ystävystyminen.

Someron harrastamisen mallissa mukana on monipuolinen harrastustarjonta. Harrastuksia tulee tarjolle “nykytaide-myrskystä” aina liikkumisen monilaji-toteutukseen asti.

– Jos haluaa lähteä toteuttamaan tai tukemaan Someron harrastamisen mallia, niin ole yhteydessä minuun sähköpostitse, pyytää hankekoordinaattoriin Teräväinen. Hänen osoitteensa on mira.teravainen@somero.fi