Liipola neljäs ja Kosonen kuudes Euroopan joukkuemestaruuskisassa

0

Teksti: Aulis Tiensuu

Someron Esan moukarinheittäjät Henri Liipola ja Silja Kosonen edustivat Suomea viikonloppuna Euroopan 1. liigan joukkuemestaruuskilpailussa Romanian Cluj-Napocassa. Liipola heitti miesten kilpailussa neljänneksi ja Kosonen naisten kilpailun kuudenneksi.

Henri Liipola aloitti kilpailun tuloksella 68,42, jatkoi sitten 69,70 ja kolmannella 70,03. Näin hän pääsi neljän heittäjän finaalikierrokselle, jossa paransi vielä tulokseen 70,11. Tasaisesti kahden metrin sisään koko kauden heittäneelle Liipolalle tulos oli kauden heikoin.

– Heitoissa oli hyvät tehot, mutta ne jäivät liian mataliksi. Siinä hävisi monta metriä, totesi Liipola, joka heittää seuraavaksi juhannusaattona Someron tutusta ringistä.

Miesten kilpailun ylivoimainen voittaja oli Turkin Esref Apak, joka heitti 77,10. Toisena oli Kreikan Hrístos Frantzeskákis 73,46 ja kolmantena ennen Liipolaa vielä Bulgarian Nikolay Bashan 73,37.

Silja Kosonen. Kuva Ari-Matti Ruuska / TS.

Naisten moukarissa kärkipää oli etukäteen tasainen. Silja Kosonen piti niukasti tämän kauden tulosten mukaan kärkipaikkaa ja oli hienoinen suosikki ainakin kolmen parhaan joukkoon. Kososen ensimmäinen heitto kuitenkin jäi vähän löysäksi ja kantoi 65,18. Toiseen heittoon hän lisäsi tehoja, mutta se meni yliastutuksi. Kolmannella tuttuja jenkoja vetovaiheeseen ei enää löytynyt ja tulos 66,14 riitti kuudenteen sijaan, joka ei riittänyt viimeiselle heittokierrokselle. Myös Kososelle tulos oli tämän kauden heikoin.

– Henkisesti oli hyvä vire eikä ısommin jännittänyt, mutta kropassa oli vähän vetelä olo. Ei ollut samaa tuntumaa kuin edellispäivän harkkaheitoissa, jotka menivät hyvin, Kosonen sanoi.

Kilpailun voitti Romanian Bianca Ghelber , joka ainoana heitti yli 70 metrin. Tuloksensa 71,19 syntyi finaalikierroksella. Toisena oli Belgian Vanessa Sterckendries 69,48 ja kolmas Kreikan Stamatia Scarvelis 68,76. Kososen edelle kiilasivat vielä myös Ruotsin Grete Ahlberg sekä Tsekin Katerina Šafránková.

Suomi oli maiden välisessä kokonaiskilpailussa seitsemäs vain puoli pistettä kuudenneksi tullutta Ruotsia perässä.