Loppukesä tervehtii

0

Kesän mitalliset arvot ovat alkukesä, sitten on loppukesä. Välissä juhannuksen keskikesä.

Elämme nyt siis loppukesää. Kaikki johtuu siitä suuresta luonnossa tapahtuvasta mullistuksesta, että alkukesän laululinnut hiljenevät. Luonto on hiljaa. Alkukesän äänimaailma liverryksineen ja viserryksineen on muisto.

Mukava muisto. Pitää muistaa, että liki valtaosalla suomalaisista kesä alkaa juhannuksen jälkeen. Heinäkuu on pääasiallisin lomakuukausi. Kesäkuu ja elokuu ovat yhtä hienoja lomakuukausia, vaikka ne ovatkin keskenään erilaisia.

Suomen kesä on lyhyt, mutta vähäluminen. Jos alkukesä oli tänä vuonna viileä ja sateinen, niin ainakin on lupa odottaa, että loppukesä olisi lämmin ja poutainen. Tulisi tasoitus.

Se, miten aika kuluu nopeasti, on yleinen huokauksen aihe. Erityisen nopeasti kuluu kesä. Siksi siitä pitää nauttia nyt kun se on.