Someroa rikastuttavat vierasperäiset

En tiedä kaikkia muun maalaisia, mutta jonkun kuitenkin. En ota edes kantaa suomalaisuuteen, sillä alkuperäiset olivat kaiketi saamelaisia, jos sitä ennen ei muita ollut.

Jos meillä ei olisi yhtään maahan muuttanutta, se näkyisi ainakin erilaisena katukuvana, kulttuurissa ja jopa kirkossa.

Meiltä puuttuisivat ainakin Didim, Linjurin kebab ja Orkidea. Esakallion baarikin olisi eri näköinen ja kukahan Böndeä pitäisi.

Roton rouva ja tyttäret edustavat hienosti afrikkalaista väestönosaa.

Ihania lauluja ja hyvät venäläiset tulkinnat olisivat harvinaisempia.

Mustikat pitäisi poimia itse. Jotkut sikalat ja maatilat olisivat vaikeuksissa työvoiman puutteen takia.

Somero-opistolta emme saisi äidinkielenään vierasta kieltä puhuvien opetusta.

English Club olisi ilmeisesti jäänyt perustamatta.

Kärsälän ruusutilan tilanne olisi toinen.

Varmaan muitakin minulle tuntemattomia asioita puuttuisi Somerolta.

Nyt seuraamme mielenkiinnolla, ovatko perussuomalaiset oikeasti niin ulkomaalaisvastaisia kuin he esittävät. Toivottavasti eivät ole. Hyvä menestys antaa heille valtaa. Miten se tulee näkymään Somerolla? Hyvänä yhteistyönä ja kaupungin kehittämisenä, vai kapuloita rattaisiin aina kun kyseessä on ei-suomalaisen työpanos.

Kansainvälinen yhteistyö on jo monessa asiassa onnistumisen edellytys. Toisinaan se tarkoittaa myös vierasmaalaisten työpanosta vientiin panostavissa yrityksissä. Mitä nopeasti nousevat sähköautojen akkumateriaalien hintojen nousut vaikuttavat? Tuleeko Somerolle kaivos jonkun ulkomaisen yrityksen toimesta?
Tulevaisuuttako?

Tehkää järkeviä päätöksiä

Nyt onkin sitten kiitoksen paikka: kiitos kaikille minua äänestäneille ja luottamuksestanne. Kiitos myös mukana olleille niin teltoilla, PS-lehtien jakohommissa sekä kaikessa siinä vaalipöhinässä, mitä kevään aikana teimme. Kaikkien panos oli tärkeää, että saimme Somerolla näin hyvän tuloksen, olenkin tyytyväinen, kun saimme kuusi paikkaa valtuustoon. Onnea kaikille valituille.

Yksikään puolue ei saa yksin mitään aikaiseksi tulevassa valtuustossa ja joutuukin nyt hakemaan yhteistyökumppaneita, eikä saa asioita läpi ilman yhteistyötä. Jospa siellä sopu löytyy ja yhteistyö sujuu lopulta, mutta en usko, että helpolla pääsevät valitut valtuutetut.

Toivotankin Someron valtuustoon valituille valtuutetuille onnea ja jaksamista tuleviin koitoksiin, tehkäähän järkeviä päätöksiä kaupungin ja kaupunkilaisten parhaaksi. wMuistakaahan sitten pitää ne vaalilupauksenne, sitä teiltä odotetaan. Minä jatkan kesän viettoa ilman niitä murheita.
Pertti Rautiainen

Liikenneyhteyksistä

Uusi valtuusto on nyt valittu, mutta miten on kaupungin paikallisliikenteen laita.

Vielä 1970-luvulla ihailin Turun linja-autoasemalla Someron Linja Oy:n autoja. Kyseinen osakeyhtiö on jo aikoja sitten fuusioitunut ja jättänyt Someron umpikujaan.

Ymmärrän kyllä, etteivät päättäjät voi yhä vähenevien resurssein, tehdä tälle asialle mitään. Jossakin vaiheessa kuntaliitos on kuitenkin väistämätön ihan taloudellisista syistä.

Pitääkö niiden kuntalaisten, joilla ei ole varaa tai halua hankkia omaa autoa, värjötellä ja odotella ikään kuin kuuta nousevaa.

Ymmärtääkseni, en ole nyt ihan varma, paikallis- ja joukkoliikenne ovat hoituneet kouluaikana koululaiskuljetusten kautta sekä Saloon että Forssaan. Lienee kulkenut jokin auto myös Helsinkiin ja Turkuun.

Onko tästä asiasta neuvoteltu vaikka Salon kaupungin kanssa.

Tätä kirjoitan Turussa ja seuraan ikkunasta, miten paikallisliikenteen Föli-autot liikennöivät edes takaisin Vanhaa Hämeentietä pitkin.
Teuvo Kuu-Karkku

Kriitikko

Kissa hyppäsi syliini kun kirjoitin,
yritti siepata kynän,
purra paperia.
Lahjakas kriitikko.
                               Eija Komu