MLL:n ja 4H:n leikkikenttätoiminnat käynnistyvät

0
- Meitä saa tulla haastamaan vaikka kepparikisaan, Jade Lehtonen, Iida Heinäsmäki, Niko Nieminen ja Aada Nikander huikkaavat ja näyttävät mallia.

Teksti ja kuva Tarja Kauppinen:

Vapaaehtoistyöntekijät Heidi Virtanen ja Marika Nieminen olivat ohjeistamassa nuoria lastenkaitsijoita tehtäväänsä Kirkonmäen koulun leikkikentällä. Tehtäväkuvaansa olivat kirkastamassa Jade Lehtonen, Iida Heinäsmäki, Niko Nieminen ja Aada Nikander.

– Viime kesänä emme päässeet aloittamaan leikkipuistotoimintaa koronan vuoksi, mutta nyt kaikki 4–12-vuotiaat ovat tervetulleita. Ikäraja tosin ei ole sitova, mutta toivomme, ettei leikkikentälle tuoda vaippaikäisiä. Lisäksi vanhempien on oltava tavoitettavissa sillä välin, kun lapsi leikkii puistossa, Heidi Virtanen ja Marika Nieminen evästävät.

Nuoret puistovahdit ovat paikalla kello 9–14 maanantaista perjantaihin kesäkuun ajan, ei juhannusaattona. Kentälle saa tulla ja lähteä oman aikataulunsa mukaan.

– Vaatetus tietysti sään mukaan. Omat eväät on suotavat, ei pakolliset, mutta eväiden syönti yhdessä on mukavaa. Vähäkään sairaana ei saa tulla näin korona-aikana, opastaa vapaaehtoistyöntekijäkaksikko.

Lastenkaitsijat Niko Nieminen ja Aada Nikander aloittivat työrupeamaansa jo toista kesää.

– Olimme töissä MLL:n puistovahteina jo kesällä 2019, joten työ on tuttua.

Nuoret ovat olleet monenlaisessa harrastustoiminnassa aktiivisesti mukana, joten ideoita heiltä ei tule puuttumaan.

– Odotamme kaikenlaisia lapsia kentälle rentoon meininkiin ja mukavaan yhdessäoloon.

– Meitä saa tulla haastamaan vaikka kepparikisaan, nuoret huikkaavat ja näyttävät mallia.

Oinasjärvellä kesäkerho

Teksti Merja Ryhtä

Someron 4H-yhdistys järjestää tänä suvena kesäkerhon 6–12-vuotiaille lapsille Oinasjärven koulun pihalla. Ensimmäisen kerran kerho kokoontuu ensi viikon tiistaina 8. kesäkuuta ja kauden viimeisen 2. heinäkuuta. Kerhopäivät ovat tiistaista perjantaihin kello 10–14.
– Pelaillaan ja leikitään, ollaan pihalla. Päällä tulee olla sään mukainen varustus ja eväät mukana, opastaa Someron 4H:n toiminnanjohtaja Sari Tuomarmäki.
– Kerho on maksuton. Olisi hyvä olla vakuutus, jos ei ole 4H:n jäsen. Jäsenmaksu on voimassa vuoden liittymispäivästä alkaen, kertoo Tuomarmäki.
Kesäkerhon vastuuohjaajana on Olivia Vartemaa ja ohjaajina Veikko Aalto ja Nikolai Varjus.
Someron 4H:lla oli tänä lukukautena kaksi kerhoa. Häntälän Kylätalolla kerho, jota vetävät Elina Mikkola ja Siina Karvinen, sekä Nuppulinnassa kokoontuva kepparikerho vetäjinään Vilja Savolainen ja Jessica Vihanto.