Max Lampinen heitti EM- ja MM-kisarajat

0

Teksti: Aulis Tiensuu

Vielä 16-vuotias Max Lampinen heitti Virroilla M19-sarjan moukarinheiton EM- ja MM-rajan rikki 71,15 kantaneella heitollaan. Omassa sarjassa kun tämän vuoden arvokisat on peruttu, niin Lampinen tähtää nyt omaa sarjaansa ylempänä heinäkuun puolivälissä Tallinnassa järjestettäviin EM-kisoihin ja kuukautta myöhemmin Keniassa pidettäviin MM-kisoihin.

Tulosrajat kisoihin olivat kuuden kilon moukarilla 69,40 ja 70,04, jotka Lampinen ylitti myös toiseksi parhaalla 70,37 kantaneella heitollaan. Voittotuloksellaan 71,15 esalainen on nyt 19-sarjan maailmantilastossa 16. ja Euroopassa yhden sijan parempi. Oman 17-sarjan osalta hän on kuitenkin maailmanlistan ykkösenä ja Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmantena. Tulos ei kuitenkaan ollut vielä Maxin maksimi, sillä viime syksynä hän heitti ennätyksekseen jo 71,42.

– Keli ja rinki olivat hyvät, mutta vielä ei tullut täysin onnistunutta heittoa. Toki olen tyytyväinen, että menivät rajat rikki, kertoi Max Lampinen, joka seuraavaksi käy ennätyksensä kimppuun ensi viikon maanantaina Helsingissä.