Max Lampinen lähestyi taas SE:tä

0
Max Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Max Lampinen lähestyy kilpailu kilpailulta M17-sarjan moukarinheiton Suomen ennätystä. Maanantaina Lampinen paransi taas omaa ja piirin ennätystään Helsingissä runsaat puolimetriä heittäessään viisikiloista heti ensimmäisellään 77,84. Ehjässä sarjassa oli toinenkin yli 77 metrin heitto.

Tämän vuoden maailmantilastossa toiseksi sijoittuva Lampisen tulos jäi vielä runsaan metrin Olli-Pekka Karjalaisen 14 vuotta vanhasta Suomen ennätyksestä 79,12.

Max Lampinen menetti samassa kilpailussa myös P15-sarjan Suomen ennätyksen, kun Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi heitti nelikiloista 78,64. Lampisen kaksi vuotta sitten heittämä vanha SE oli 77,78.

Keskiviikkona Max Lampinen heitti moukarikisojen ja -harjoitusten välissä Helsingissä kiekkokilvan, jossa heltisi oman sarjansa voitto ennätyksellään 51,80. Aiempi ennätyksensä oli viime kesän SM-kisojen kultaheitto 48,50.

Pätäri kolmas Forssassa

Someron Voiman syksyllä 14 vuotta täyttävä Atso Pätäri työnsi Forssassa P15-sarjan kuulaa ennätyksensä 9,47, jolla sijoittui kolmanneksi.

Samoissa kilpailuissa Esan Lotta Sariola avasi kautensa N17-sarjan seiväshypyssä kuudennen sijan tuoneella tuloksella 250.

Someron Esan Ruska Laaksonen juoksi sunnuntaina Kaarinassa tyttöjen ja poikien pm-maastoissa T9-sarjan kilometrin matkalla kuudenneksi ajalla 4,11. Kovatasoisessa kilpailussa oli kaikkiaan lähes 50 osanottajaa.