Max Lampisen ennätys miesten moukarilla nyt 63,38

0

Teksti: Aulis Tiensuu, kuva: Kari Eerikäinen

Kaksi päivää Orimattilan ennätyskilpailun jälkeen Esan Max Lampinen, 16, paransi jälleen miesten moukarin uutta ennätystään runsaalla metrillä heittämällä torstaina Helsingissä 63,38. Tulos on ylivoimaisesti paras Suomen junioritulos tänä vuonna, sillä häntä edellä olevista nuorinkin on yli kuusi vuotta Lampista vanhempi. Maailmassa Lampisen tulos on M17-ikäluokan tämän vuoden kolmanneksi paras.

Seuraavan kilpailunsa miesten moukarilla Lampinen heittää juhannusaattona Someron juhannuskisoissa.

Samoissa Helsingin kilpailussa toisena Someron Esan edustajana kilpaili N30-sarjaan noussut Taija Takanen, joka juoksi naisten 100 metrin E-erässä kahdeksanneksi ennätysajallaan 15,05 (tuuli -0,1). Toisessa kilpailussa Takanen oli neljäs kovemmassa vastatuulessa ajalla 15,23.

Marika Virtanen voitti Alavudella

N19-sarjassa ensimmäistä vuottaan kilpaileva Esan Marika Virtanen voitti sarjansa moukarikisan lauantaina Alavuden Töysässä tuloksella 50,55. Myös Virtasen seuraava kilpailu on Somerolla juhannusaattona.

Juhannuskisoissa nähdään myös Esan Venla Oksanen, joka usean välivuoden jälkeen palasi onnistuneesti juoksuradalle lauantaina Siilinjärvellä. Oksanen juoksi naisten 100 metrin finaalissa viidenneksi ajalla 13,28 (+2,6) ja sitä ennen alkuerässä optimituulessa (+2,0) seitsemän vuoden takaista ennätystään 12,92 lähennellen.

M70-sarjan Jarmo Lipasti voitti Liedossa oman ikäluokkansa 100 metriä ajalla 14,69 ja kuulan tuloksella 11,06. Sarjassa työnnetään neljän kilon kuulaa.