Mikä rauhoittaisi Kiiruun talon ja puiston nurkat?

0
”Kiiruu keskellä kylää” on draamallinen esitys ja yksi monista Kiiruun nurkkien kesän kulttuuritapahtumista. Kuvassa Venla Priimägi ja Vesa Toukkari.

Kiiruun puisto ja sen vanhat rakennusten tienoot ja nurkat eivät ole monien toivoma rauhallinen keidas keskellä kaunista Someroa. Esteeksi on noussut nuorison toistuva ja runsas häiriköinti. Kaikki yksityiskohdat eivät sovi perhelehdessä mainittaviksi.

Ajokieltoja ei noudateta, vaan puiston teillä ajavat kaikki mahdolliset pelit. Yleinen tupakointi Kiiruun talon kellarikulmauksessa aiheuttaa palovaaran. Onhan se lähimpänä koulua sijaitseva ”piilopaikka”.

Tänä kesänä Kiiruulla on paljon tilaisuuksia, joiden järjestelyä haastaa jatkuva paikkojen siivoaminen ja pyyhkiminen. Toisaalta jokin paikka nuorisolle kuuluisi tietysti Somerollakin olla. Mitä sanoo Someron järjestyssääntö? Kaupungin maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola vastaa.

– Onhan Somerolla järjestyssääntö, mutta siellä puhutaan vain yleisesti hiljaisuudesta. Joka koskee sitä, ettei meluavaa työtä saa tehdä kello 22–06.

– Sanoisin, että asiaan auttaa hyvä kotikasvatus. Yhdeksän kymmenestä nuoresta ovat varmasti täysin asiallisia, mutta sen yhden takia leimautuvat kaikki.

– Olisi kaikille paljon mukavampaa, jos Somerolla edelleen olisi oma poliisi, kuten oli ennen, Rinta-Paavola muistuttaa.