Mikko Paavola seipään voittovuorossa, Holttinen ja Kujanpää jakoivat toisen sijan

0
Henri Liipola ei nyt venynyt parhaimpaansa.

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Kari Eerikäinen

Kolme seiväshyppääjää Tommi Holttinen, Urho Kujanpää ja Mikko Paavola ovat kisannut alkukauden tasaisesti voittaen kukin vuorollaan. Viimeisen kuukauden ajalta Holttisella on kolme voittoa ja kaksi toista sijaa, Kujanpäällä on yksi voitto, yksi toinen sija ja kaksi kolmatta sijaa ja Paavolalla yksi voitto sekä kolme toista sijaa.

Voittonsa Mikko Paavola otti nyt viimeisimmissä Espoon GP-kisoissa, joissa hänen voittotuloksensa oli 562. Tommi Holttinen ja Urho Kujanpää jakoivat toisen sijan etenemällä puhtaalla pelillä 536:een saakka ja jättämällä 546 väliin sekä pudottamalla kolmesti 556:sta.

Holttisen alkukorkeuksien ylitykset olivat tutun ilmavia ja varsin lähellä oli myös 556:n ylitys, varsinkin ensimmäisellä yrityksellä. Sitten vire hieman katosi, eikä tulosta enää tullut.

– Tekeminen oli tällä kertaa väsynyttä, kommentoi Someron Esan urheilija muuten hyvissä olosuhteissa, mutta ikävästi vasten aurinkoa hypättyä kilpailuaan.

Kilpailussa neljänneksi hyppäsi moninkertainen Seiväskarnevaalien voittaja Latvian Mareks Arents tuloksella 526 ja viides oli Jari Holttisen Tommin lisäksi valmentama Eetu Turakainen tuloksella 516.

Vaikka Tommi Holttinen on ollut selvästi alkukauden varmin seiväshyppääjä, otti Mikko Paavola tämän viimeisen kilpailun perusteella edustuspaikan ensi viikonloppuna Romaniassa käytävään maajoukkueiden Euroopan 1. liigan kilpailuun.

Henri Liipola uhkasi jo Kangasta

Miesten moukarinheitossa kilpailu Suomen parhaasta on nyt myös kiristymässä, tosin sikäli harmillisesti, että Aaron Kangasta vaivaa tällä hetkellä paha tyylirikko ja 70 metriä tuottaa vaikeuksia. Espoon kilpailussa Kangas sai rajan puhkaistua tuloksellaan 70,47, mutta osa heitoissa putosi jopa lähelle 65 metrin rajaa.

Henri Liipolankaan heitot eivät tällä hetkellä ole parhaimmillaan, mutta hän on heittänyt paljon tasaisemmin. Espoossa Liipola heitti kauden heikoimman tuloksensa 70,21, jolla hän oli viides heti Kankaan perässä. Voittoon heitti Turussakin voiton vienyt Puolan Wojciech Nowicki jälleen yli 80 metrin tuloksella 80,56.

Vasta 16-vuotias Max Lampinen pääsi kovaan seuraan ottamaan oppia ja heitti miesten moukaria ennätyksensä 61,61.

Linnea Harala juoksi toisen 800 metrin kilpailunsa ollen C-erän seitsemäs ja parantamalla kauden parhaansa aikaan 2.21,98.