Nyt rokotetaan jo perusterveitä 35-vuotiaita

0

Tällä viikolla koronarokotukset laajenevat Somerolla yli 35-vuotiaisiin. Rokotusajan saavat varata kaikki tänä vuonna 35 vuotta täyttävät, ja kaikki sitä vanhemmat.

Aikoja on jo varattavissa. Myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16–65-vuotiaat voivat edelleen varata rokotusaikoja.

Suurin osa ilmoittautuu sähköisesti. Sitä myös suositellaan. Puhelimella varaavia kuntalaisia on pieni osa.

– Tälläkin hetkellä aikoja on mahdollisuus varata viidelle eri päivälle. Kaikki kesäkuun ajat ovat hyvin pitkälle avoinna, vastaava terveydenhoitaja Kati Tuomisto-Lundberg kannustaa.

Saapuneet rokotemäärät ovat pysyneet ennallaan.

– Sitä vastoin tehosterokotteisiin niitä alkaa mennä niin paljon, että viikoittain pystymme rokottamaan kesäkuussa noin 100–200 uutta henkilöä. Rokotemäärät ovat aika pieniä.

Jos jotain bonuksiakin saadaan, niin kaikki pystytään avaamaan vielä seuraavaksi viikoksi. Yhtään rokotetta ei tarvitse jättää seisomaan jääkaappiin.

– Kesäkuun lopussa tänne tulisi saada tarvittavat määrät. Meillä oli tosi isot ”massaviikot”, milloin iäkkäämpiä rokoteltiin, sellaista 600–700 henkilöä viikossa. Toivomme, että rokoteaineita saadaan edes sen verran, että pystymme kaikki tehosteet hoitamaan, Tuomisto-Lundberg esittää.

Somerolaiset käyvät Tuomisto-Lundbergin mukaan edelleenkin tosi hyvin testeissä. Niihin mennään hyvin pienilläkin oireilla. Siitä terveydenhuolto on tyytyväinen.

Forssan tilanne aiheuttaa haasteensa Somerolla. Forssan keskussairaalan sisätautiosastolta Intian muunnos pääsi lipeämään jo sairaalan ulkopuolellekin.

– Valitettavasti tilanne siellä alkaa vaikuttaa jonkin verran tänne päin. Sellaista näkymää on, me olemme sinne nähden niin pienessä rajapinnassa.

Tuomisto-Lundberg lupaa, että lisää tiedotetaan heti, kun on aihetta.

– Varovaisuuteen on syytä edelleenkin. Kun Salon puolella alkoi rauhoittumaan, on tilanne siirtynyt toiselle laidalle.

Rokotusprosentti yltää Somerolla jo melkein 55:een (54,7 %). Toisen annoksen saaneista Somero on saanut rikki 10 prosentin rajapyykin (10,2 %).

– Niin, sieltä on lähtenyt nousemaan seuraava sakara!