Onko Someron lukiossa ylioppilasjuhlaa?

0
Someron lukio päätti järjestää kunnon juhlan kevään 2021 ylioppilaille. Ei sellaista, jossa ei ole juhlimisen tuntua. Kuva viime syksyn ylioppilaiden juhlasta, jossa oli yhdistetty tallennetta ja suoraa esitystä.

– On juhla, jossa ovat mukana vain juhlijat eli 44 ylioppilasta ja esiintyjät maskien kanssa. Yleisöä paikalle ei päästetä koronarajoitusten vuoksi. Se on tylsää nuorten vanhemmille ja läheisille, mutta tilanne on nyt sama kaikille, toteaa Someron lukion rehtori Merja Klemola.

Juhla pidetään lauantaina 5.6. Kiiruun koulun ruokasalissa.

– Päätimme antaa striimauksen ulkopuolisen hoidettavaksi. Olemme itse jo kokeilleet kaikenlaista juhlinta- ja tallennusversioita tänä korona-aikana, joten nyt annamme sen ammattilaisten hoitoon.

Ylioppilasjuhlan ja myös yläkoulun kevätjuhlan striimaa salolainen Haven Yhtymä. Juhlat ovat nähtävissä suorana netissä. Tallennetta niistä ei tehdä.

Ohjelma on perinteinen; on musiikkia ja puhetta. Lukion rehtori pitää puheen, samoin kevään ylioppilas, Saga Salminen. Lukion kakkosluokkalainen Riikka Silander kertoo mietteitään luovuudesta, oppimisesta ja tulevaisuudesta. Lukiolainen Silja Mäkinen esittää runoja ylioppilaille. Myös ylioppilaat esiintyvät.

Juhlassa nähdään taltiointi 50 vuotta sitten Someron yhteiskoulusta ylioppilaaksi päässeiden tervehdyksestä tämän kevään ylioppilaille. Karonkkatallenteesta nähdään katkelma.

Jaetaan stipendit ja ylioppilastodistukset, ja painetaan lakit päähän. Ryhmäkuva kevään 2021 ylioppilasjoukosta otetaan ulkona.