Riikka Silander voitti ruotsin kielen kirjoituskilvan

0
Riikka Silanderin keksimillä monikulttuurisilla viikoilla esimerkiksi koulussa syötiin italialaista kotiruokaa ja ilmaistiin itseä italialaisittain yhtenä viikonpäivänä. Toisena tanssittiin latinalaisamerikkalaisia tansseja ja laulettiin espanjankielisiä lauluja.

Someron lukion opiskelija, Riikka Silander osaa kirjoittaa ruotsiksi. Hän voitti lukion toisluokkalaisille suunnatun valtakunnallisen ruotsin kielen kirjoituskilvan.

Kilpailun järjestäjä Svenska Folkskolans Vänner kuvasi Silanderin voittotekstiä erinomaisella ruotsilla kirjoitetuksi ja sen inspiroivan kiehtovalle maailmanympärysmatkalle.

Ruotsin kielen kirjoituskilpailussa testattiin kykyä kirjoittaa ruotsiksi persoonallista, sujuvaa sekä sanastoltaan ja rakenteeltaan monipuolista tekstiä.

Vaihtoehtoisia tekstilajeja olivat esimerkiksi blogipäivitys, puhe tai lehtiartikkeli. Riikka Silander valitsi lehtiartikkelin, jossa piti raportoida kuvitteellisesta kieliviikosta.

– Monipuolinen kielitaito on tärkeää. Kielet ovat rikkaus. Ne ovat kivoja ja yleissivistäviä. Kielen avulla pääsee sisälle kulttuuriin, sanoo Riikka Silander.

Ruotsinkielinen teksti piti aikaansaada parin tunnin aikana. Apuna sai käyttää sanakirjaa.

Kilpailu käytiin etäyhteyksin.

Riikka Silander menestyi myös valtakunnallisessa ranskan kielen kisassa. Hän oli siinä kolmas. Aiheena oli unelmaloma Sveitsissä. Silander maalaili tekstissään esimerkiksi maan upeaa luontoa.

Molemmista kilpailuista hän sai rahapalkinnon.