Teksti Juha Laakso

Rullakiekkoilussa päästään parin vuoden tauon jälkeen kamppailemaan miesten Suomen mestarin -tittelistä. Varsinainen liiga jää viime vuoden tapaan pelaamatta, mutta heinäkuun alussa pelataan avoin kaksipäiväinen SM-turnaus.

Turnaus pelataan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.–4.7. Lempäälässä. Mukaan on ilmoittautunut kahdeksan joukkuetta, niiden joukossa lajin kotimaisiin suunnannäyttäjiin jo pitkään lukeutunut somerolaisseura Pepe Roller.

– Muista osanottajista suurin osa tulee Tampereen seudulta ja lisäksi mukaan ovat ilmoittautuneet muiden muassa Vantaan Mahtiankat ja Vuorelan Veikot (Siilinjärvi), Pepen puuhamies Juha-Matti Vuorela tietää.

Pepe Roller on harjoitellut Someron jäähallissa jo kuukauden päivät. Vuorelan mukaan SM-turnaukseen lähtevä joukkue tulee rakentumaan pitkälti saman pelaajarungon varaan, jolla somerolaisjoukkue kamppaili pari vuotta sitten SM-liigassa.

Toistaiseksi viimeisellä täydellä liigakaudella (2019) Pepe Roller sijoittui runkosarjassa viidenneksi, eikä selviytynyt mukaan mitalipelikierroksille. Mestaruuden voitti tamperelainen Pahalampi.