Somero-sarja saa sittenkin jatkoa

0
Somero-sarjan ykköskaudella on pääosin esiintynyt somerolaisia yrittäjiä.

AlfaTV:llä esitetty Somero-sarja saa sittenkin jatkoa. Sarjan tuottaja ja ohjaaja Jarmo Korhonen kertoo, että mukaan on saatu riittävä määrä yrityksiä, jotta tosi-tv-sarjan toisen kauden kuvaukset voidaan käynnistää.
– Nyt näyttäisi siltä, että kymmenen yrittäjää on mukana. Joitakin varmistuksia tehdään vielä, Korhonen kertoo.
Ykköskaudelta tutut Muotiputiikki Helmi ja Vilart sekä Tuula Saarela ovat jälleen mukana. Uudet tulokkaat paljastetaan myöhemmin.
Ykköskausi rahoitettiin kokonaan somerolaisten yritysten voimin. Myös kakkoskaudella yrittäjät ovat päärahoittajia, mutta nyt myös kaupunki lähti mukaan taustavoimiin.
Someron kaupunginhallitus päätti alkuviikosta, että kaupunki tukee sarjan jatkon tekemistä 15 000 eurolla. Se oli tehnyt jo aiemmin periaatepäätöksen siitä, että lähtee sarjaa tukemaan, jos jatko toteutuu.
Kymmenkunta yrittäjää maksaa loput kustannuksista, eli reilut 50 000 euroa.
– Hyvin halpa hintahan se on yritykselle saada näkyvyyttä. Ei sillä hinnalla mainosta saa ostettua Alfa TV:ltä, ohjaaja toteaa.
Ykköskaudesta poiketen sarjassa seurataan nyt Somerolle muuttanutta tai muuttavaa perhettä.
– Miten perhe paikkakunnalle asettuu, millaisia toiveita sillä on tai millaisia ahaa-elämyksiä se kokee. Eli kyseessä on tiukasti juoneen sidottu juttu. Yritykset ja yrittäjät sidotaan myös juonelliseen kerrontaan.
Someron kaupunki etsii parhaillaan sarjaan sopivaa perhettä.
– Tarjolla olisi jollekin iloiselle ja ennakkoluulottomalle perheelle ainutlaatuinen kokemus. Meikäläisen kanssa on helppo työskennellä. Kuvauspäivät ovat varmasti hauskoja, ei tarvitse turhaan stressata. Kuvausryhmässä on rento meininki, lupaa Korhonen.
– Itse palaan nyt ohjaajana juurilleni, sillä Yleisradiossa ollessani tein juurikin pitempiä kerronallisia juttuja.
Kuvaukset alkavat elokuussa ja jatkuvat ensi vuoden heinäkuuhun.
Sarjan jatko-osien esitykset alkavat AlfaTV:llä vuoden 2022 loppupuolella.
– Alffahan muuttuu nyt radikaalisti kanavana, kun takana on iso mediatalo. Se tulee profiloitumaan vakavammin otettavana kanavana ja nostaa taatusti katsojalukujaan merkittävästi, Korhonen uskoo.
Valtioneuvoston luvalla Suomessa vuodesta 2011 toiminut kaupallinen televisioyhtiö AlfaTV laajensi tänä vuonna omistuspohjaansa.
Sen omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n uudet osakkaat ovat Suomessa tunnettuja sijoittajia ja yrittäjiä. Suunnatun osakeannin myötä yritystensä kautta osakkaina ovat muun muassa Hjallis Harkimo ja Eero Lehti.
Kanava suuntautuu entistä enemmän asiaohjelmien ja suorien lähetysten tuottamiseen.

Ykköskaudella nähtiin kuinka Anu Suontaustan ja Teemu Heinosen perheessä vietetään aikaa perheen kanssa. Nuorimmaisen Vennin kanssa pelataan pelejä.Jalkapallo on yksi Vennin suosikeista. Perhe on ollut koko ajan valmis lähtemään myös Somero-sarjan kakkoskaudelle.