Someron Keilaajien seniorit ykkössarjaan

0
Immo Pulkkinen

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Joukkuekilpailuina heitettävät keilailun valtakunnansarjat kaudella 2020–21 on odottamattoman pitkäksi venähtäneen talvitauon jälkeen päästy enimmältä osin viemään päätökseen.

Someron Keilaajille kilpailukausi seniori-ikäisten kakkossarjassa oli menestyksekäs. Joukkue voitti oman kuuden joukkueen lohkonsa, lunastaen ensi kaudelle paikan ykkössarjaan.

Sarjaa päästiin jatkamaan lähes puolen vuoden tauon jälkeen toukokuun lopussa Someron keilahallissa. Kotijoukkue SomKe oli päivän ykkönen ja vankisti asemaansa lohko 4:n kärjessä.

Henkilökohtaisen tuloslistan keskiarvovertailussa ykkönen oli SomKe:n Tero Mäkilä ja kärkikymmenikköön ylsivät kotihallin kisassa myös Risto Nikkanen (6.), Immo Pulkkinen (7.) sekä Kari Kulta.

Viime lauantaina Loimaalla heitetty viides ja kauden viimeinen sarjaturnaus sinetöi somerolaisjoukkueen lohkovoiton ja sarjanousun. SomKe otti voitot paikallisesta VEE10 -joukkueesta, Turun Seudun Kaatajista, Turun Weikoista ja nakkilalaisesta Kuparin Keilaajista (CuKe).

Tilille kilahti myös kauden kolmas tappio, jonka aiheutti lohkokakkoseksi sijoittunut Raision Nasevat. Kaikkiaan joukkueille kertyi kauden aikana 25 ottelua, joista SomKe selvitti voitokkaasti peräti 22.

Pulkkinen paras Loimaalla

Ottelut heitettiin kolmehenkisin joukkuein ja kun SomKe:lla oli päätösturnauksessa mukana vain kolme keilaajaa, niin he kaikki urakoivat lävitse täydet viisi kierrosta.

Päivän parhaan sarjakeskiarvon (205,8) saavutti tällä kertaa SomKe:n Immo Pulkkinen. Tero Mäkilä oli tuloslistan kolmonen ja ”Kultsi” Kulta yhdeksäs.

Tasaisen varmaa heittotyötä läpi kauden tehnyt Mäkilä oli koko sarjan keskiarvoykkönen (203,94/17 sarjaa), niukasti ennen Nasevien Jaana Anttasta (203,55/20).

SomKe:n heittäjät valtasivat kausitilastossa kolme seuraavaa sijaa järjestyksessä Timo Toivone n (201,40/5), Marko Launonen (196,25/4) ja Pulkkinen (194,65/20).

Edellä mainittujen lisäksi SomKe:n joukkueessa keilasivat kauden aikana Mika Pieniniemi ja Harri Paikkari.

Keilailuliiton valtakunnansarjoista kattavin on miesten sarja, jossa kilpaillaan viidellä tasolla SM-liigasta nelossarjaan.

Naisille on tarjolla liiga- ja ykkössarjatasot, senioreille (50 vuotta täyttäneet) ja veteraaneille (60 vuotta täyttäneet) mestaruussarja sekä ykkös- ja kakkossarjat.