Tennismiehet lohkonsa kärkeen

0
Pertti Kujala (edessä vas.) ja Ari Lehtokannas (takana vas.) nostivat voitoillaan SoPan kuusikymppiset lohkonsa kärkeen. Tapiolan Tenniksen kaksikko Pekka Laitasalo ja Jussi Heinilä taipui sopalaisille nelinpelissä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Tenniksen seniorisarjassa 60-vuotiaiden miesten kakkosdivisioonan pelit ovat taas päässeet vauhtiin yli puolen vuoden tauon jälkeen.

Someron Pallon joukkue ehti syyskaudella pelaamaan kolme ottelua M60-sarjan kakkosdivisioonan kolmoslohkossa, ennen kuin koronarajoitukset keskeyttivät sarjatoiminnan.

Kausi käynnistyi syksyllä hienosti, sillä SoPa otti voitot kaikista alkukauden peleistään. Voittoputki piteni entisestään, kun sarjan piti jatkua keväällä, mutta vastustajaksi merkitty Espoon Tennisseuran kakkosjoukkue oli tauon aikana vetäytynyt sarjatoiminnasta ja somerolaiset saivat neljännen voittonsa vastustajan luovutuksella.

Tapiola-nelonen nurin Somerolla

Tositoimiin SoPan kuusikymppiset pääsivät vihdoin viime torstaina, kun Tapiolan Tenniksen nelosjoukkue tuli vierailulle Someron tennishalliin.

Avauksena käydyssä ykköspelaajien kaksinpelissä SoPan Pertti Kujala peittosi TaTen Kalle Huikon selkein 2–0 (6–0, 6–2) erälukemin.

Kakkospelaajien kamppailun vei nimiinsä espoolaisjoukkueen Jussi Heinilä , kun SoPan forssalaisvahvistus Ari Lehtokannas kukistui 2–0 (6–2, 6–3).

Pääteeksi pelattu nelinpeli siis ratkaisi koko ottelun voiton. SoPan kaksikko Kujala/Lehtokannas ei jättänyt TaTen parille Heinilä/Pekka Laitasalo mitään mahdollisuuksia, vaan sinetöi kotivoiton tyylipuhtain 2–0 (6–0, 6–1) lukemin.

SoPa kuittasi tästä ottelusta tililleen kaksi sarjapistettä, nousten yhden pisteen turvin lohkonsa kärkipaikalle. Toisena on SoPan tavoin nousukarsintapeleihin tähyävä Hangon Tenniskerho, jonka SoPa kohtaa vieraskentällä.

Sarja on määrä saada päätökseen elokuun loppuun mennessä.